Gülmen ve Özakça'ya darp raporu vermeyen doktora inceleme

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevlerinden ihraç edilen Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça eylemlerinin 64’üncü gününde darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltı Gülmen...

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevlerinden ihraç edilen Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça eylemlerinin 64’üncü gününde darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltı Gülmen ve Özakça darbe aldı. Gözaltı sonrası sağlık muayenesi için Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’ne götürülen Gülmen ve Özakça, Doktor Tarık Çıtak’ın “İşkenceyi raporlamamak için muayene yapmadığını'' iddia etti.

''TEDAVİ EDİLMEDİ’

BirGün’den Burcu Cansu’nun haberine göre, Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Mine Önal Gülmen ve Özakça’yı muayene etmeyen ve darp raporu düzenlemeyen Dr. Tarık Çıtak hakkında ön inceleme başlattıklarını bildirdi. Gözaltına alındıktan sonra sağlık muayenesi için Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’ne götürüldüklerini anlatan Gülmen, “İşkencenin raporlaştırılmaması için doktora baskı yapıldı ve Dr. Çıtak da işkenceyi raporlamamak için muayene yapmadı'' dedi. Gülmen, Twitter hesabından yaptığı “Gözaltındayız. Bunlar da işkencenin fotoğrafları. Mengele artığı doktor Tarık Çıtak işkenceyi raporlamamak için muayene yapmadı'' paylaşımı ile tepki gösterdi.

''İŞKENCE İNSANLIK SUÇUDUR’

Dr. Çıtak’ın tavrını eleştiren Gülmen ve Özakça Twitter’dan, “İşkence yapmak insanlık suçudur, Dr. Tarık Çıtak da işkenceye ortak olmuştur. Faşizm diyor ki; ''Bu çark döner siz de bu çark ile döneceksiniz, karşı koyarsanız ben de saldırır, işkence yapar, gözaltına alır, tutuklarım. Boyun eğin, diz çökün!’ Ama görecekler ki bu çarkta her çark gibi tersine de döner. Haklı olan er ya da geç kazanacak, biz kazanacağız'' ifadelerini kaydetti.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''
6 Şubat depremleriyle ilgili BTK'nın yetersiz yanıtına mahkemeden iptal kararı: İşte detaylar!
Saray gibi Dizayn Edildiği Ortaya Çıkan Belediyenin AKP'li Eski Başkanından 'Bit Pazarı' Savunması!
642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!