Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili istifa etti

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili istifa ettiğini açıkladı. Kvirikashvili, devlet televizyonundan yayınlanan açıklamasında kendi partisi olan iktidardaki Gürcistan Rüyası’nın lideri, eski başbakan ve ülkenin en zengin...

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili istifa ettiğini açıkladı. Kvirikashvili, devlet televizyonundan yayınlanan açıklamasında kendi partisi olan iktidardaki Gürcistan Rüyası’nın lideri, eski başbakan ve ülkenin en zengin iş insanı Bidzina İvanişvili ile yaşadığı sorunlar nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

"İktidardaki partinin lideri ile bazı anlaşmazlıklar yaşadık'' diyen Kvirikashvili, “Bence şu an, partinin liderinin yeni bir kabine kurması için fırsat verilmesinin zamanıdır'' dedi. Her zaman bir takım arkadaşı olduğunu belirten Kvirikashvili, görevi bugün itibarıyla bırakacağını da aktardı. İstifa eden başbakan Kvirikashvili, "Gürcistan'a inanıyorum. Ülkemizin birleşik, dinamik ve demokratik bir ülke olacağına inanıyorum'' diye konuştu.

50 yaşındaki Kvirikashvili, 2015 yılından bu yana başbakanlık görevini yürütüyordu. Gürcistan anayasasına göre başbakan istifa ettiği için bakanlar kurulu üyeleri de istifa etmek zorunda. Bu istifaların ardından iktidardaki Gürcistan Rüyası partisi yedi gün içerisinde Gürcistan Cumhurbaşkanı Georgi Margvelaşvili'ye yeni bir bakanlar kurulu listesi sunmak zorunda. Margvelaşvili de yedi gün içerisinde onay için bu listeyi meclise sunmak durumunda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hırsızlar, Denizli'de Almanya'dan Gelen Çiftin İçki Koleksiyonunu Tüketti!
35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten talepleri reddedildi
Azerbaycan'ın Doğu-Batı Ulaşımındaki Atılımı: BTK Demiryolu Genişliyor
Universal Music Group ile Tiktok anlaşma imzaladı!
Pençe Operasyonu Kahramanı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen Şehit Oldu