Hamza Aktan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan, Twitter’daki paylaşımları gerekçe gösterilerek evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. İstanbul Bahçelievler’de bulunan evine bu sabah yapılan polis baskını sonrası gözaltına...

imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan, Twitter’daki paylaşımları gerekçe gösterilerek evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. İstanbul Bahçelievler’de bulunan evine bu sabah yapılan polis baskını sonrası gözaltına alındı.

Twitter’daki paylaşımları gerekçe gösterilerek evine yapılan baskınla gözaltına alınan imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan, TEM’deki sorgusunun ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

imc'nin haberine göre, Öldürülen sivillerle ilgili paylaştığı haberler de sorulan Aktan’a “ne amaçla paylaştınız?'' sorusu yöneltildi. Gazeteci Nurcan Baysal ve Mutlu Çiviroğlu, gibi gazetecilerin tweetlerini neden retwetlediği polisin sorduğu sorulardan.

Aktan, savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim, adli kontrol şartıyla Aktan’ı serbest bıraktı.

NE OLMUŞTU?

imc TV Haber Müdürü Hamza Aktan sabah saat 05.30 sıralarından evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Twitter’daki paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Aktan, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusunun ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

Emniyetteki ifadesinde Aktan’a, 2015 yılında paylaştığı bazı tweetler soruldu.

Öldürülen sivillerle ilgili paylaştığı haberler de sorulan Aktan’a “ne amaçla paylaştınız?'' sorusu yöneltildi.

Gazeteci Nurcan Baysal ve Mutlu Çiviroğlu, gibi gazetecilerin tweetlerini neden RT ettiği de polisin sorduğu sorulardan.

Kamuoyunu yanıltmak ve devlete karşı kışkırtmaktan suçlanan Aktan’ın BBC’ye haber verip yalan haber yaptırdığı da iddia ediliyor.

Ayrıca, Aktan’ın evinde yapılan aramalarda, iki bilgisayara ve telefonuna el konulurken, Hafıza Merkezi’nin çalışmalarının yer aldığı bir dosyaya da el konuldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK Basın-İş ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), imc tv Haber Müdürü Hamza Aktan’ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak bir açıklama yayınlayarak, Aktan’ın derhal serbest bırakılması istendi.

imc'nin haberine göre; Aktan’a, emniyetteki sorgusunda 2015 yılında paylaştığı bazı tweetler soruldu.

Öldürülen sivillerle ilgili paylaştığı haberler de sorulan Aktan’a “ne amaçla paylaştınız?'' sorusu yöneltildi.

Gazeteci Nurcan Baysal ve Mutlu Çiviroğlu, gibi gazetecilerin tweetlerini neden retwetlediği polisin sorduğu sorulardan.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Bekleyenler için müjdeli haber: Yeni Skoda Superb elektrik ve 4x4 sürprizi ile yolda
Mayıs 2024 Audi fiyat listesi yayınlandı ve 1,9 milyon liraya sıfır Audi alma fırsatı sunuyor!
Skywell'in yeni hibrit otomobilinin Türkiye'ye gelişi yakın! Satış tarihi açıklandı
Hyundai Bayon mayıs ayı güncel fiyat listesi
İkinci el araç alıcıları için önemli bir gelişme: Sınırlamalar kaldırılabilir!