"Hastalansam da emekleyerek geleceğim"

Anıtkabir, 10 Kasım’da devlet törenin ardından Türkiye’nin dört bir yanından her yaştaki vatandaşların akınına uğradı. Ellerinde, Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir’e gelen vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in...

Anıtkabir, 10 Kasım’da devlet törenin ardından Türkiye’nin dört bir yanından her yaştaki vatandaşların akınına uğradı. Ellerinde, Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir’e gelen vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz'', “Ne mutlu Türküm diyene'' sloganları attı. Atatürk mozolesine çıkmak için saatlerce bekleyen vatandaşlar, mozoleye yazdıkları mektup ve şiirleri, çiçekleri ve bayrakları bıraktılar, kimi vatandaşlarda dua etti.

Anıtkabir’e eşi 73 yaşındaki Döne Turalı ile gelen 77 yaşındaki eşi Mehmet Turalı, "Cumhuriyet var olduğu sürece her zaman Atatürk’ün yanındayım. Her bayram ve 10 Kasım’da Atatürk’ün ziyaretine geliyorum" dedi.

Döndü Turalı ise, "Torunlarım var, hepsi için buraya gelmem lazım, ölene kadar da geleceğim. Atatürk için canımı feda ederim. Hastalansam da buraya emekleyerek geleceğim, çocuklarıma getirteceğim kendimi. Benim tüm sülalem, küçücük torunlarıma kadar hep Atatürkçü" diye konuştu. Daha sonra eşinin elini tutarak mozoleye ellerindeki çiçekleri bırakmak için yürüdüler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü
Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!