Hazır su kullanımına son: Böylesi daha sağlıklıymış!

Çinli bilim insanları tarafından araştırmalar sonucunda musluk suyunun kaynatılarak içilmesinin daha sağlıklı olduğu ortaya çıktı. Suyu kaynatmanın yaygın bulunan mikroplastiklerin zararlı etkilerini azaltabileceğini keşfetti.

Musluk suyunu kaynatarak içmek daha sağlıklıymış! Şişeli suyun içinde bulunan mikroplastikler oldukça zararlıdır. Çinli bilim insanları, musluk suyunu kaynatmanın yaygın bulunan mikroplastiklerin zararlı etkilerini azaltabileceği sonucuna ulaştı.

Bilim insanları suda en yaygın bulunduğu kaydedilen polistiren, polietilen ve polipropilenin insan sağlığı üstündeki etkilerini inceledi. Araştırma kapsamında yüksek seviyede kireç taşı ve magnezyum içeren musluk suyu kaynatıldığında içeriğindeki kalsiyum karbonatın mikroplastikleri çevresinde kümelenerek hapsedip zararsız hale getirdiği saptandı.

Suyu kaynatmanın mikroplastiklerin zararlı etkilerini tamamen yok etmediği fakat ele alınan 3 plastik bileşiğin en az yüzde 80’inin zararlarını ortadan kaldırdığı gözlendi. Kaynatılan musluk suyunun şişe suyundan daha güvenli olduğu, plastik kirliliğinin olumsuz etkilerinden bu yöntemle kaçınılabileceği bildirildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

İstanbul Tabip Odası'ndan Fahrettin Koca'nın 'Onaylı Randevu Sistemi'ne tepki
Erkekler dikkat: Bu hastalık en çok sizde görülüyor!
Hastane Randevularında Onaylı Sistem: Randevu Alana Yeni Zorunluluk!
Bağırsaklar sağlığın anahtarı mı; nelere dikkat etmeliyiz?
Türk ve Japon bilim insanları beyin ve bilinç araştırmalarında iş birliği yapacak!