HDP'den ittifak açıklaması

Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), Azadi Hareketi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T)  'Kürdistani Seçim İttifakı'nı oluşturmuştu. İttifakın...

Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), Azadi Hareketi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T)  'Kürdistani Seçim İttifakı'nı oluşturmuştu. İttifakın temsilciler geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ile görüşmüşlerdi. İttifak heyeti, ittifaka HDP ve HÜDA-PAR'ın da katılmasını istemişti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Temelli, 'Hür Dava Partisi ile ittifak yapmamız söz konusu değildir, herhangi bir görüşmemiz ve böyle bir gündemimiz yoktur' dedi. İttifak içerisinde olan Azadi Hareketi'nin sözcülerinden Sıdkı Zilan, Temelli'nin açıklamalarına Twitter'den tepki göstererek. Zilan, 'Sezai Temelli diye bir muhatap tanımıyorum. Temelli’nin bu açıklaması nezaketsizliktir' şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İngiliz Kidby Çifti, 1924 Model Otomobilleriyle Dünya Turunda!
Seçil Erzan davasında yeni iddianame ortaya atıldı!
Ünlü Oyuncu Bensu Soral Fenalaştı! Hastaneye Kaldırıldı!
İliç Maden Kazası: TBMM Komisyonu İncelemelerde Bulunmak İçin Yola Çıkıyor
Elif Seda Keskin; “Türkiye’de Jolie Profil uygulamasına talebin artacağını düşünüyoruz”