Hollanda'dan Ortadoğu'ya yönelik değerlendirme: "Hollanda, en kuvvetli ifadelerle kınamaktadır&

Hollanda'nın geçici Başbakanı Mark Rutte, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Ortadoğu'daki durumu Hollanda Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında ele aldıklarını ifade etti. Rutte, "Hollanda, İran'ın tehlikeli ve pervasız saldırılarını mümkün olan en kuvvetli ifadelerle kınamaktadır," dedi.

Hollanda'nın geçici Başbakanı Mark Rutte, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Ortadoğu'daki durumu Hollanda Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında ele aldıklarını ifade etti. Rutte, "Hollanda, İran'ın tehlikeli ve pervasız saldırılarını mümkün olan en kuvvetli ifadelerle kınamaktadır," ifadelerini kullandı.

İsrail'in, İran'dan gelen saldırıları etkili şekilde püskürtebilmesinden duyduğu memnuniyeti de belirtmiş olan Rutte, "İsrail'in güvenliği daha fazla tehdit altına girmemelidir," sözleri ile görüşlerini paylaşmış bulundu.

Saldırıların bölgesel tırmanışa sebep olmaması gerektiğinin özellikle altını çizen Mark Rutte, "Bölgesel tırmanışın önlenmesi elzemdir. Durumu oldukça yakından izlemeye devam edeceğiz," sözlerini söyledi. 

İRAN-İSRAİL ARASINDAKİ GERİLİM

İsrail, 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirmişti. Bu saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısını ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak değerlendirmiş ve misilleme yapacaklarını duyurmuştu.

İsrail de İran'ın saldırılarına karşılık vereceğini açıklamıştı.

İran, dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı ve bazı askeri hedeflerin vurulduğunu duyurmuştu.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini ifade etmişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına Saldırı Düzenlendi
Peru'da Trans Hakları İçin Sokaklara Dökülen Protestocular: Cinsiyet Kimlikleri Hastalık Değildir
Münih Havaalanı, İklim Aktivistlerinin Protestosu Nedeniyle Kısa Süreliğine Kapandı
Gazze'ye Yardım Çabaları: Deniz Yoluyla İnsani Yardımın Zorlukları
Hamas'ın İsrail Rehinelerine Yönelik 7 Ekim Saldırısında Üç İsrailli Cansız Beden Bulundu