Hulusi Akar da devrede: NATO'dan ikinci özür

NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının "düşman" olarak gösterilmesinin ardından başlayan krize ilişkin Norveç'ten özür geldiğini duyuruldu.AA tarafından duyurulan haberde, "Norveç Savunma Bakanı Jensen,...

NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının "düşman" olarak gösterilmesinin ardından başlayan krize ilişkin Norveç'ten özür geldiğini duyuruldu.

AA tarafından duyurulan haberde, "Norveç Savunma Bakanı Jensen, NATO'nun Norveç'teki Trident Javelin tatbikatındaki skandal nedeniyle Türkiye'den özür diledi" ifadelerine yer verildi. 

Akar da söz konusu olayla ilgili iki personelin görevden alınmasının yeterli olmayacağını, orduda hiyerarşik bir sistem olduğunu ve sorumlu amirlerinin de ceza alması gerektiğini vurguladı. Stoltenberg de Norveç makamlarının konuyla ilgili geniş çapta soruşturma başlattığını ve bu olayın birliğe zarar vermesini istemediklerini ifade etti.

Suriye ve Irak’ta, Türkiye’nin terör örgütü olarak tanıdığı gruplara yapılan yardımlardan duyulan rahatsızlığı dile getiren Türk tarafı, müttefiklerin düşmanlara yardımının kabul edilemeyeceğini ifade etti. Bunun üzerine NATO tarafı da söz konusu durumun ittifakın birlik ve beraberliğine zarar vereceğini ve bunun yaşanmaması gerektiğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Düğünde Altın Rekoru Kırıldı! Gelin ve Damada Takılan Altınları Duyunca Çok Şaşıracaksınız!
İstanbul'da Korku Dolu Anlar! 3 Gökyüzü Olayı Aynı Anda Yaşandı!
Gıda İle Temas Eden Plastik Malzemelerde Yeni Düzenleme
Bu Cennet Köşe Türkiye'den: Herkes Serinlemek İçin Oraya Akın Ediyor
Instagram algoritma değiştiriyor! Fenomenler ne yapacak?