İBB'deki soruşturma süreci Gökkubbe belgeselinde

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik terör soruşturması sürecinde yaşananlar ve sonuçları “Gökkubbe” adıyla belgesel oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iddialara verdiği yanıtlar, gazeteci - araştırmacı, siyaset ve iletişim bilimcilerin konuyla ilgili düşüncelerinin yer aldığı “Gökkubbe” belgesel filmi dijital platformlarda yayınlandı.
Gökkubbe haber- belgeselinde İBB’ye yönelik terör soruşturması sürecinde yaşananlar masaya yatırılıyor. İçişleri Bakanlığı’nın Cumhuriyet Savcılığı’na sunulan 578 sayfalık soruşturma raporundan kamuoyuna açıklanan iddialar ve bunlara verilen yanıtlar ile sosyal medya ve basın toplantıları üzerinden gerçekleşen “belediyede işe alınan personelin sayısı, adli sicil belgesi ve güvenlik soruşturması, Anayasa Mahkemesi kararı, geçmişte istihdam edilenlerin belgeleri, belediyenin yetkileri” konularındaki tartışmalara dikkat çekiliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iddialara verdiği yanıtların yanı sıra gazeteciler İsmail Saymaz, Melis Alphan, Murat Sabuncu, siyaset bilimci Can Kakışım, hukukçu Turgut Kazan, ceza hukukçusu Prof. Dr. Adem Sözüer, iletişim bilimci Dr. Ali Haydar Fırat’ın süreçte yaşananlarla ilgili değerlendirmeleri ve yorumlarıyla terör soruşturması süreci ele alınıyor.

İBB’nin Saraçhane’deki binası önünde oluşturulan “Haysiyet Duvarı” çevresinde her akşam toplanan ve demokrasi nöbeti tutan kent sakinlerinin de görüşlerine yer verilen Gökkubbe haber belgeselinde, “Nasıl bu noktaya gelindi? Soruşturma neden başladı? Asıl amaç ne? Bundan sonra neler yaşanabilir” sorularına yanıt aranıyor. Newsroom Media yapımcılığında hayata geçen “Gökkubbe” dijital platformlarda yayınlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Video Haberleri

Kurnaz hırsızın şaşırtıcı yöntemi: 10 saniye içinde çaldı
Maçta dili boğazına kaçtı
Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım
Kaybedersek bu kötü gidişata ortak olmam, makamları bırakırım
Özgür Özel kadrosunu ilk kez açıkladı