İlber Ortaylı: Kızılay mirasına layık olalım

Tarihçi- yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır satışıyla gündem olan Kızılay'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Kızılay mirasına layık olalım" diyen Ortaylı, "Yönetim ve kaynaklarının işletilmesi son derece dikkat ister ve denetime tabi tutulması gerekir. Denetim bazı durumda herhangi bir devlet kuruluşu kadar, bazı halde ondan da ileride sıkı olmalıdır. Kızılay’ın kendi yönetici kadrolarını da yetiştirmesi, bu cemiyeti yönetecek insanların bunlar arasından çıkması gerekir" düşüncesini dile getirdi. 

Ortaylı yazısında, "Kızılay bir yardım derneğidir. Kamu yararına olduğu tasdiklidir lakin statüsü ve ananevi rolü bunun ötesindedir. Yönetim ve kaynaklarının işletilmesi son derece dikkat ister ve denetime tabi tutulması gerekir. Denetim bazı durumda herhangi bir devlet kuruluşu kadar, bazı halde ondan da ileride sıkı olmalıdır. Kızılay’ın kendi yönetici kadrolarını da yetiştirmesi, bu cemiyeti yönetecek insanların bunlar arasından çıkması gerekir. Bu bir kariyer (meslek yolu) olmalıdır. Her zaman çalışanlarının ve gönüllülerinin yaptıkları maddi imkânlarının ötesinde büyük başarılar hanesine yazılmıştır.  Bu mirasa sahip ve layık olmak gerekir." diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Haram servetin, haram paranın, evveli çok tatlı ama sonu çok acıdır
Mahkemeden Barış Terkoğlu’na özel ceza
Erdoğan 28 Şubat davası mahkumu yaşlı generallerin serbest kalmalarını sağladı, sevindim ama
AK Parti’nin ‘önce Hukuk’ demeden değişmesi hayal
Fehmi Koru: Cezalar bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı