İmamoğlu Ortaya Çıkarmıştı: Seçim Öncesi AKP’li Belediyelere 45’er Milyon Lira 'Bağış' Belgeleri!

Yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın İstanbul’daki AKP’li belediyelere 45’er milyon lira gönderdiği öğrenildi. Bu transferler, dönemin AKP'li belediye başkanları tarafından reddedilmişti, ancak şimdi bu "bağışı" ispatlayan belgeler ortaya çıktı.

CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJI VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI'NIN AKTARDIĞI 45 MILYON LIRA TARTIŞMA YARATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda CHP'li belediyelerin prim borçları nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tahsilat yapacağını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığının 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Üsküdar, Çekmeköy ve Gaziosmanpaşa gibi AKP’li ilçe belediyelerine 45’er milyon lira aktardığını öne sürmüştü.

Bu iddialarla ilgili olarak iki önemli belge ortaya çıktı. Belgelerden biri, Çekmeköy Belediye Başkanlığı’nın bağışı kabul ettiğine dair meclis kararıyken, diğeri ise Şile Belediye Başkanlığı’na gönderilen paranın dekontu.

HILMI TÜRKMEN: "YALAN SÖYLÜYORLAR"

Üsküdar Belediye Başkanlığı'na da 45 milyon lira gönderildiği iddia ediliyor. Ancak Üsküdar’ın iki dönem eski başkanı Hilmi Türkmen, bu iddialara karşı çıkarak, "Böyle bir yardım söz konusu değil. Eski seçim döneminde böyle bir yardım olmuştu, fakat bu dönemde böyle bir şey olmadı. Yalan söylüyorlar, kimse arayıp da doğruluğunu sormuyor. Bahsettikleri para yardımını ben görmedim" şeklinde açıklamada bulundu.

TAHSIN USTA VE ŞADI YAZICI’DAN YALANLAMA

Gaziosmanpaşa'nın eski belediye başkanı Hasan Tahsin Usta da, "Bize böyle bir para ulaşmadı. Belediye kaynakları kendilerinde. Eğer varsa belgeleri çıkarsınlar" şeklinde konuştu. Eski Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da, "Böyle bir yardım söz konusu değil. İller Bankası’ndan almıştık ama bakanlıklardan bize para gelmedi" ifadelerini kullandı.

Yeni Başkanlardan Onay

31 Mart seçimlerinden sonra göreve gelen CHP’li Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan değil, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 45 milyon lira gönderildiğini belirtti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe ve Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da benzer şekilde açıklamalarda bulunarak, bu yardımların doğruluğunu onayladılar.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.