İran'da patlama oldu: 103 Ölü, 140 Yaralı

Iran'ın Kirman şehrinde Kasım Süleymani anma törenindeki patlamalarda 103 ölü, 140'tan fazla yaralı. İki patlama, terör saldırısı olarak değerlendiriliyor. Süleymani, ABD'nin Bağdat Havalimanı saldırısında hayatını kaybeden Kudüs Gücü Komutanıydı. Olayın detayları belirsizliğini koruyor.

Son dakika haberi!

İran'ın Kirman şehrinde bulunan kent mezarlığı civarında, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ölümünün dördüncü yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreni sırasında 2 patlama sesi duyuldu.

İlk patlamadan yaklaşık 10 dakika sonra, Süleymani'nin mezarının yakınında ikinci bir patlama meydana geldi. Olayda yaralanan kişilerin olduğu bildirildi. Süleymani'yi anma törenine katılmak üzere mezarlığa giden yolda birçok kişinin bulunduğu belirtildi.

İran devlet televizyonu, saldırılarda en az 103 kişinin hayatını kaybettiğini ve 140'tan fazla kişinin yaralandığını duyurdu.

Yetkililer, patlamaların bir terör saldırısı olduğunu açıkladı.

KASIM SÜLEYMANİ KİMDİR?

ABD'nin Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği saldırı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, bölgedeki politikaları belirleyen önemli bir figürdü. Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Lübnan'a kadar birçok yerde etkili olan Süleymani, dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla Bağdat Havalimanı saldırısında hayatını kaybetti. Süleymani, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından "yaşayan şehit" olarak adlandırılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'