'İran'ın Suriye'nin geleceğinde söz hakkı olmasına izin vermeyeceğiz'

Kazakistan'ın başkenti Astana'daki barış görüşmelerinde silahlı muhaliflerin baş müzakerecisi olan İslam Ordusu liderlerinden Muhammed Alluş, görüşmelerin sona ermesi ardından basın toplantısı düzenledi."Rusya'nın Suriye...

Kazakistan'ın başkenti Astana'daki barış görüşmelerinde silahlı muhaliflerin baş müzakerecisi olan İslam Ordusu liderlerinden Muhammed Alluş, görüşmelerin sona ermesi ardından basın toplantısı düzenledi.

"Rusya'nın Suriye konusundaki pozisyonu değişti, garantör ülke oldu" ifadelerini kullanan Alluş, Astana görüşmelerinin sonucunda Rusya, Türkiye ve İran'ın kabul ettiği ortak bildiri konusunda şüpheleri olduğunu belirtip kendilerinin ayrı bir ateşkes teklifi sunduğunu kaydetti.

Söz konusu teklide ilişkin Moskova'dan bir hafta içerisinde cevap almayı beklediklerini belirten Alluş, "Ruslar savaşın tarafı oldukları aşamayı geride bıraktı, şimdi garantör olmak için çaba gösteriyorlar" dedi.

"Hizbullah güçleri, İran ve rejim engeller çıkarıyor" diye devam eden Alluş, muhaliflerin, İran'ın Suriye'nin geleceğinde söz hakkı olmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kazakistan, Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakerelerine ev sahipliği yapacak
Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
Guangdong'da Otoyol Çökmesi: En Az 19 Kişi Hayatını Kaybetti
Moda Dünyasının Değerli İsmi Katsura'nın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı
Gürcistan'da Medya Özgürlüğüne Karşı Çıkanlarla Polis Arasında Çatışma Çıktı