İslam’ın şartını 7’ye çıkaran AKP'li 'Yaman' vekilden açıklama

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın "AKP'li bir milletvekili İslam'ın şartının 5 değil, 7 olduğunu açıklamış. Bu kadar dinimizi küçümseyen, aşağılayan...

AKP Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın "AKP'li bir milletvekili İslam'ın şartının 5 değil, 7 olduğunu açıklamış. Bu kadar dinimizi küçümseyen, aşağılayan bir milletvekili hakkında ne tür işlem yapacaksınız" sözlerine yanıt verdi.

SÖZLERİNİ YALANLADI

Röportajında, “Ben hep şunu dedim; “İslam’ın şartı 5 değil, 7’dir. İnsanın haddini bilmesi çok önemlidir. O yüzden haddini bilmek ve haddini bilmeyene bildirmek şarttır'' ifadelerini kullanan AKP'li Yaman, "Anadolu'da çok güzel bir terim vardır yüz yıllardır kullanılan, insanın haddini bilmesiyle ilgili ve kimi Müslümanlarca da bunun ilke edinildiğiyle ilgili, şiar edindiğiyle ilgili. 'Ben haddimi biliyorum ve bu konuda da benim bu soruya vereceğim bir cevabım yoktur' anlamında kullandığım ifademi, kimi medya kuruluşları, bunu sanki İslam'ın haşa bir şartıymış gibi sunmuşlar. Özellikle yüce Meclis'in ve milletvekili arkadaşlarımın bunu böyle bilmesini arzuluyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!