İstanbul'da miting yasağına karşı protesto açıklamasına polis müdahalesi: 47 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da 1 Eylül Dünya Barış Günü için miting düzenlemek isteyen grup mitinglerinin yasaklanması üzerine Taksim'de protesto eylemi düzenledi. 47 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da 1 Eylül Dünya Barış Günü için miting düzenlemek isteyen fakat düzenlenmek istenen mitingin Bakırköy'de yasaklanmasını protesto etmek için Taksim Tünel'de bir araya gelen ve Tünel'e ulaşmaya çalışan gruba polis müdahale etti.  Anadolu Ajansı (AA) , 47 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Basın açıklamasına izin verilmeyeceğinin söylenmesinin ardından Tünel'de ablukaya alınan kitleye sık sık dağılmaları yönünde anons yapıldı. Yapılacak açıklamanın Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı söylendi. Polis, aralarında Ses Şişli Şube Başkanı Abuzer Aslan'ın da olduğu iki kişiyi gözaltına aldı.

AA: 47 kişi gözaltına alındı

İlk etapta tünelde toplananların yanı sıra, bir grup da sloganlarla İstiklal Caddesi'nden Tünel Meydanı'na yürümeye başladı. Kitlenin önü polis tarafından kesildi. Kitle, barikat önünde "Savaşa karşı Barış hemen simdi", "Biji aşiti, yaşasın halkların esitliği" gibi Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

Polis Tünel'deki yapmak istedikleri açıklamaya gitmek isteyen çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

AA,  gözaltı sayısının 47 kişi olduğunu ve gözaltına alınanların işlemlerinin Vatan Caddesi'ndeki Güvenlik Şube Müdürlüğünde sürdüğünü aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Her 10 polisten üçü intiharı düşünüyor
Sinan Ateş iddianamesinde cinayetin sebebi yazmıyor
Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!