İşte Tayfun Talipoğlu'nun 'Hayır' şarkısı!

Serdar Nâzım Yüce / ABCTürkiye'nin 'Bam teli', usta gazeteci Tayfun Talipoğlu, bir 'Hayır' şarkısı hazırlıyordu. Yayınlamaya, meydanlarda halkla birlikte coşkuyla söylemeye kalbi izin vermedi. 55 yaşında hayata veda eden gazeteci...

Serdar Nâzım Yüce / ABC

Türkiye'nin 'Bam teli', usta gazeteci Tayfun Talipoğlu, bir 'Hayır' şarkısı hazırlıyordu. Yayınlamaya, meydanlarda halkla birlikte coşkuyla söylemeye kalbi izin vermedi. 55 yaşında hayata veda eden gazeteci dostumuzun şarkısını yayınlama görevi, kurucularından ve yazarlarından olduğu ABC Gazetesi'ne kaldı. İşte Talipoğlu'nun 'Hayır' şarkısı...

"Yürütmenin başında yürütenler olur mu / Yargının önünde önyargı olur mu?"

ABC Gazetesi ve Tele1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, dostu Tayfun Talipoğlu'yu anlatmak için Tele1'de katıldığı 'Gün Başlıyor' programında, Talipoğlu'nun bir 'Hayır' şarkısı hazırlığında olduğunu, geçen Cumartesi günü (18 Mart) İdil Kültür Merkezi'nde Grup Yorum'a destek için düzenlenen ve birlikte konuşma yaptıkları bir panelden şarkının hazırlıklarını tamamlamak için erken ayrıldığını anlatmıştı. Yanardağ, Tayfun Talipoğlu, sözlerini yazdığı ve seslendirdiği 'Hayır' şarkısını tamamladığını söyledi.   

Talipoğlu'nun nakaratında "Başkanlığa HAYIR, karanlığa HAYIR, ölümlere HAYIR; sandıkta HAYIR var / Mutsuzluğa HAYIR, yoksulluğa HAYIR, mahpusluğa HAYIR; HAYIR'da HAYIR var" dediği şarkısı, aynı zamanda referandum sürecinin en net eleştirisini barındıran şarkı olarak da kayıtlara geçti.

Yazarımız Talipoğlu, yaptığı sayısız çalışma gibi, referandum sürecinde sık sık duyulacak olan şarkıyla da hafızalarda yaşayacak. 

"Halka kurşun sıkanla ıslandınız yağmurda

Beraber yürüdünüz aynı yollarda

OHAL yetkileriyle bardağı taşırdınız

Cumhuriyet bizimdir yıktırmayacağız/sahip çıkacağız"

İşte Talipoğlu'nun 'Hayır' şarkısı:

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!