İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta canlı bomba eylemi, 5 ölü, üçü ağır 36 yaralı var

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta bir patlama meydana geldi. Saat 11.00 sularında meydana gelen patlamanın "canlı bomba" eylemi nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Canlı bomba eyleminin turist kafliesine yönelik olduğu...

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi Balo Sokak'ta bir patlama meydana geldi. Saat 11.00 sularında meydana gelen patlamanın "canlı bomba" eylemi nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Canlı bomba eyleminin turist kafliesine yönelik olduğu bildiriliyor.

5 ÖLÜ 36 YARALI

Patlamada ilk belirlemelere göre 5 ölü, 7'si ağır 36 yaralı var. Ölenlerden birinin canlı bomba eylemcisi olabileceği düşünülüyor. Yaralılar çevre hastaneler ile Aksaray Haseki Hastanesi'ne kaldırıldı. Haseki Hastanesi'nde tedaviye alınan 7 yaralıdan birinin durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

İstiklâl'deki saldırıda yaralıların 24'ü Türk, 6'sı İsrailli, 3'ü Alman, 2'si İzlandalı olduğu açıklandı.

HASTANELER ALARMDA

Yaralılardan 3'nün kadın olduğu bildirildi. Diğer yaralılar Taksim İlk Yardım ve Araştırma Hastenesi, Şişli Etfal Hastanesi ve Okmeydanı Devlet Hastanesi'nde bulunuyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, verdiğimiz ölü ve yaralı sayısını yaptığı açıklama ile teyit etti.

Olay yerinde halen çok sayıda cankurtaran (ambulans) bulunuyor. polis Taksim ve Galatasaray Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne bütün giriş çıkışları kapattı. Tarlabaşı'na açılan sokaklar da giriş çıkışlara papatıldı.

YİNE 'TAK' ÖRGÜTÜ MÜ?

Terörist saldırının , 37 kişinin öldüğü 125 kişinin de yaralandığı Ankara Kızılay eylemini yapan Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı örgüt tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği değerlendiriliyor.

TAK adlı örgüt, PKK'yı eleştirerek ayrılan radikal bir grup tarafından kuruldu. TAK, PKK'yı eleştirmekle birlikte Abdullah Öcalan'a bağlılığını bildiren bir yapılanma.

TURİST GRUBU YANINDA PATLADI?

Patlamanın, eylemcinin İstiklal Caddesi'ne doğru yürüdüğü sırada meydana geldiği, asıl hedefin ana caddede başka bir yer olabileceği ileri sürülüyor.

Balo Sokak'ın İstiklal Caddesi'ni çıkışının tam karşısında Beyoğlu Kaymakamlığı binası, hemen sol tarafında da Yunanistan Konsolosluğu bulunuyor. Saldırının bir turist grubunun yanında gerçekleştirildiği de iddialar arasında.

İsrail Dışişleri bakanlığı, saldırıda 12 İsrail vatandaşının yaralandığını duyurdu.

IŞİD OLASILIĞI

Polis yetkilileri ikinci bir eylemin daha gerçekleşebileceğini, bu nedenle arama ve diğer önlemlerin devam ettiğini açıkladı.

Saldırının bir turist grubunun yanında gerçekleştirildiği iddiası, TAK'ın yanısıra saldırının IŞİD veya başka bir islamcı terör örgütü tarafından da gerçekleştirilmiş olabileceğini gündeme getiriyor.  Emniyet birimleri bu olasılığı da değerlendiriyor. Sözcü'nün haberine göre patlama alanında, bulunan parçalardan biri Ekim ayında Türkiye’ye giriş yapan IŞİD üyesi terörist S.Y.'ye ait.

Ayrıntılar gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü
Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu