İzmir'de yapılan FETÖ operasyonunda 18 kişi tutuklandı

İzmir'de FETÖ'nün güncel yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 24 esnaf ve 12 örgüt mensubu yakalandı; yapılan aramalarda 6 milyon lira değerinde döviz, altın ve Türk lirası ile birlikte dijital materyal ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ'nün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdikleri iddia edilen 24 esnaf ile haklarında yakalama kararı bulunan ve örgütün hücre evlerinde saklandıkları belirtilen 12 örgüt mensubu, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Operasyon kapsamında şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, toplam değeri 6 milyon lirayı bulan döviz, altın ve Türk lirası ile birlikte çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerden 4'ü, cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılırken, diğerleri adliyeye sevk edildi. Adliyeye götürülen 32 kişi, savcılıktaki sorgularının ardından sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

Hakimlikte yeniden ifade veren şüphelilerden 18'i tutuklanırken, 14'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu operasyon, terörle mücadele kapsamında yürütülen etkin çalışmaların bir sonucu olarak değerlendirildi. Şüphelilerin yakalanmasıyla birlikte, örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik adımların sürdüğü belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Bugün İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak
5 yaşındaki Minik Gökçe’nin şüpheli ölümü: Minik Gökçe'nin son sözü 'anne beni bir şey ısırdı' oldu
Türkiye'nin Emeklilerine Yeni Düzenlemeler: Ücretsiz Konaklama ve Çeşitli İndirimler Geliyor!
2023 TÜİK Raporu: Türkiye'de Genç İşsizlik ve Eğitimdeki Boşluklar Belirginleşiyor
Trabzon'da Yaş Çay Sezonu Başladı: Verimlilik İçin Üreticiler Ter Döküyor!