Joe Biden'in açıklamaları, Erdoğan’a mı yarıyor?

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın 19 Aralık 2019'da yaptığı açıklamalarının, üstünden hayli zaman geçtikten sonra Millet İttifakı ile özdeşleştirmeye çalışılması CHP'den sert tepki gördü

ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın 19 Aralık 2019'da yaptığı açıklamaları, Millet İttifakı ile özdeşleştirmeye çalışan medya ve AKP'lilere sert tepki geldi. CHP Sözcüsü Öztrak sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Bizim demokrasi ve özgürlük mücadelemiz, hiçbir emperyalist himmete muhtaç değildir. “Bağımsızlık bizlerin karakteridir.” Biz siyaseti okyanusun ötesinin çıkarları için değil, milletimizin çıkarları için yaparız. Joe Biden, Erdoğan’ın değirmenine su taşımaktan vazgeçsin." dedi.

ABD Başkan Adayı Jeo Biden'ın 19 Aralık 2019'da The New York Times'a vermiş olduğu röportajda Türkiye hakkında sarf ettiği cümleleri, aylar sonra gündeme getiren yandaş medya ve açıklamaları Millet İttifakı ile özdeşleştirmeye çalışan AKP'lilere, CHP ve İYİ Parti milletvekillerinden çok sert tepki geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bizim demokrasi ve özgürlük mücadelemiz, hiçbir emperyalist himmete muhtaç değildir. “Bağımsızlık bizlerin karakteridir.” Biz siyaseti okyanusun ötesinin çıkarları için değil, milletimizin çıkarları için yaparız. Joe Biden, Erdoğan’ın değirmenine su taşımaktan vazgeçsin." dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay konuyla ilgili "Manda ve himaye kabul edilemez." notu düştü.

Altay, "Herkes dikkatli olsun. Joe Biden'ın 8 ay önce söylediği sözü şimdi ısıtanlara , Joe Biden'a ve bütün dünyaya Büyük Atatürk 101 yıl önce Sivas'tan gereken cevabı vermiştir: MANDA VE HİMAYE KABUL EDİLEMEZ." dedi. İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbakır ise "karalama kampanyasına" sert çıktı. Dikbakır, "Muhalefet emperyalizmin değil milletinin gücüyle iktidara yürüyor." dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Joe Biden krizini Anadolu Ajansı mayıs ayında haber yaptı, Fahrettin Altun 'fark etmedi'

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor