Kadıköy’deki 'Boğa'sı artık tescilli

Kadıköy Belediyesi, 22 Mart 1994 tarihinde onaylanan üst ölçekli imar planında “Park, Yeşil Alan ve Yol'' olarak, 16 Mart 1971 yılında onaylanan uygulama planında ise “Refüj ve Yol'' alanında kalan Boğa Heykeli’nin bulunduğu...

Kadıköy Belediyesi, 22 Mart 1994 tarihinde onaylanan üst ölçekli imar planında “Park, Yeşil Alan ve Yol'' olarak, 16 Mart 1971 yılında onaylanan uygulama planında ise “Refüj ve Yol'' alanında kalan Boğa Heykeli’nin bulunduğu alanla ilgili yeni düzenlemeye gitti. Kadıköy Belediyesi tarafından sunulan teklif doğrultusunda Altıyol mevkiinde Kadıköy’ün simgesi Boğa Heykeli’nin yer aldığı alanın İstanbul 5 Numaralı kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararıyla fonksiyonu değiştirildi. Karar, ilçe belediyesinden geldiği şekliyle İBB Meclisi’nden oy birliğiyle geçti.

Yapılan plan değişikliğiyle Boğa Heykeli 1. Grup Tescilli Kültür Varlığı olarak tescillenirken mevcut planlarda yol ve refüj olarak görülen çevresindeki alan, kurul kararı doğrultusunda yapılan plan değişikliğiyle yol ve refüj olmaktan çıkarıldı. Heykelin yerinde korunmasına, söz konusu heykelin tarihi bilgisini içerir tanıtıcı levha ve benzeri öneriler ile relövesi Kurul’a iletildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!