Kadir İnanır, Kızıl Goncalar'a verilen RTÜK yasağıyla ilgili: "Bilerek yapıldı hepsi"

Türk sinemasının unutulmaz jönlerinden Kadir İnanır, Cansu Çamlıbel'e verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulunmuş oldu. İnanır, özel hayatından bilinmeyenleri paylaşırken, 'Kızıl Goncalar' dizisiyle ilgili de dikkat çeken iddialarda bulunmuş oldu.

Kadir İnanır, dizi izlemediğini ve en iyi yapımları takip ettiğini belirterek, ''O kadar uzun zamanım yok. Oturup altı saat dizi izleyecek vaktim yok. Zihnim başka şeylerle meşgul, düşünerek ve okuyarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum.'' dedi.

'BAZILARI TARİKATLARA HİZMET EDEN VE BASKI UNSURLARI İÇEREN ANLATILARA SAHİP'

Son dönemde popüler olan muhafazakâr yaşam tarzını ekrana yansıtan diziler hakkında konuşan İnanır, ''Seküler karakterlerle muhafazakâr karakterleri bir araya getiren senaryoların popüler olduğunu görüyoruz. Bu dizilerdeki kurguları samimi buluyor musunuz?'' sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: ''Çok tutulan dizilerin hangi değerlere hizmet ettiğini sorgulamak önemli. Bu diziler, beraber yaşamı mı teşvik ediyor yoksa kendi mahallelerinin güzelliklerini mi yansıtıyor? Her ne kadar bizim insanlarımızı konu alsalar da, bazıları tarikatlara hizmet eden ve baskı unsurları içeren anlatılara sahip.''
 

Kızıl Goncalar dizisinin yapımcısı Faruk Turgut ve senaryo ekibiyle görüştüğünü belirten İnanır, RTÜK yasağı hakkında ise şunları söyledi: ''Bu dizilerin hepsi bilinçli olarak ticari unsurları göz önünde bulundurularak yapılmıştır. Benim de Tarık Çelenk karakterini önerdiğim ve çalıştırdığım bir dizi var. Bu diziler tamamen ticari kaygılarla yapılmıştır. Şimdi seçimler yaklaşıyor, seçimler olmasa bu diziler çoktan yayından kaldırılırdı.''

Faruk Turgut'un bu duruma nasıl baktığıyla ilgili soruya ise İnanır, ''Faruk Turgut bu durumdan çok mutlu, çünkü işi konuşuluyor.'' şeklinde yanıt verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

22 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
Ortaçağ'da çatal neden günah sayıldı?
En zararlı ekmek türü bakın hangisiymiş!
Bu ilaçları kullananlar kahve tüketimine dikkat etmeli!
Bu besin meğer kalp krizi riskini azaltıyormuş!