Kale düştü: Cihatçılar teslim olmak istedi!

4 yıldır bölgede süren savaşta kilit sonunda çözüldü. Büyük taarruzlarla şehirdeki cihatçı savunmalarını aşan Suriye Ordusu Deraya içlerine girerek bölgeyi büyük oranda kontrol altına aldı. Suriye Ordusu’nun bu büyük...

4 yıldır bölgede süren savaşta kilit sonunda çözüldü. Büyük taarruzlarla şehirdeki cihatçı savunmalarını aşan Suriye Ordusu Deraya içlerine girerek bölgeyi büyük oranda kontrol altına aldı. Suriye Ordusu’nun bu büyük ilerleyişinin ardından cihatçı gruplar dün bir heyet isteyerek teslim olma şartlarını konuştu.

Heyetle görüşen cihatçıların büyük bir kısmı teslim olmayı ve normal hayata dönmek istediğini belirtti.Bir grup cihatçı ise BM gözetiminde Suriye kuzeyindeki cihatçıların kontrolündeki bölgeye güvenli geçiş istedi.Birkaç nokta hariç büyük oranda anlaşma sağlandı.

Anlaşmaya göre cihatçıları büyük çoğunluğu teslim olacak, bir kısmı ise İdlib’e gönderilecek.Birkaç gün içerisinde Darayya’nın tamamen Suriye Ordusu’nun kontrolüne geçeceği ve bölgenin 4 yıllık yıkıcı savaşın ardından yeniden yaşamaya uygun hale getirileceği belirtiliyor.

Deraya’nın bitmesiyle birlikte binlerce elit Suriye askerinin de başka cephelere geçeceği aktarılıyor. Bölgede çoğu Mahir Esad’ın yönetimindeki 4. Tugay askeri olmak üzere binlerce taze gücün olduğu biliniyordu.Bu askerlerin şuan ordunun büyük ilerleme gösterdiği ve onbinlerce askerin kuşatmada beklediği Doğu Guta’ya gönderileceği ve orayı da bitirecekleri düşünülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
Guangdong'da Otoyol Çökmesi: En Az 19 Kişi Hayatını Kaybetti
Moda Dünyasının Değerli İsmi Katsura'nın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı
Gürcistan'da Medya Özgürlüğüne Karşı Çıkanlarla Polis Arasında Çatışma Çıktı
Tampa'da Çöp Kutusunda Bulunan Yenidoğan Bebek: Toplumda Derin Endişe Yarattı!