Karamollaoğlu-Akşener görüşmesinden sonra Saadet'ten ilk açıklama: Herhangi bir isim zikredilmek için gid

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile görüşmesinin ayrıntılarını paylaştı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, TELE1 TV’de Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın sunduğu ‘Fikir Kulübü’ programının konuğu oldu.

Programda, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Meral Akşener’in görüşmesine ilişkin açıklama yapan Kaya, “Herhangi bir isim zikredilmek için gidilmedi. Sayın Akşener isimlendirmeye girdiyse, genel başkanımız da değerlendirme yapmıştır. Ama genel başkanımız isimlendirmek için gitmedi” diye konuştu.

“cumhurbaşkanının sözleri daha da sertleşecek”

Kaya’nın ifadeleri şöyle: “İktidarın kutuplaşma ve toplum arasında duvar örmeyle ilgili gündemleri sıcak tutmaya çalışıyorlar. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı kullandığı sözleri, önümüzdeki süreçte daha sert olanları kullanacaktır. Genel bir kaidedir, kaybetmekte olanlar biraz daha hırçınlaşır. Ama kazanmakta olanlar daha kucaklayıcı olması lazım. Biz direkt milletimizle kucaklaşacağız.”

“Şahıs üzerinden yürümedik”

“Biz şahsın isminin kim olduğundan önce yaklaşık 1 buçuk yıldır ilkeler ve esaslar üzerine çalışmalar yaptı. Parlamenter sistem, Anayasanın değişikliği ve 2 bin 300’e yakın hedef ve taahüdü içeren bir ortak politikanın bir metni ortaya koymuş bir ittifakı, sanki şahıs üzerinden yürüyormuş değerlendirmesi yapmak haksızlık.”

“Kılıçdaroğlu’nun kendini öne çıkarması doğaldır”

“Seçime partiler gitmeyecek, adayın bir fotoğrafı olacak ve ismi olacak. Parti logosu olmayacak. Dolayısıyla aday olma ihtimali olan kişilerin, parti logoları dışında kendisini öne çıkarması doğaldır. Sayın Kılıçdaroğlu gibi diğer genel başkanlar için de geçerlidir.”

“Genel Başkanımız isimlendirmek için gitmedi”

“Bugünkü görüşmede, herhangi bir isim zikretmek değildi. 6 siyasi partinin, 12’nci toplantısı olacak. Bir çalışma kültürü oluştu. Ev sahibi olan genel başkan, toplantıyı sırtlamak ve verimli hale getirmek için genel başkanları ziyaret eder, görüş ve önerilerini alır. Bu toplantının 2 gündemi var. 1 ortak aday, 2 geçiş sürecinin yol haritası. Yani adayın, parlamenter sisteme geçene kadar ülkeyi nasıl yöneteceğiyle ilgili yol haritası. Herhangi bir isim zikredilmek için gidilmedi. Sayın Akşener isimlendirmeye girdiyse, genel başkanımız da değerlendirme yapmıştır. Ama genel başkanımız isimlendirmek için gitmedi.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Video Haberleri

Kurnaz hırsızın şaşırtıcı yöntemi: 10 saniye içinde çaldı
Maçta dili boğazına kaçtı
Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım
Kaybedersek bu kötü gidişata ortak olmam, makamları bırakırım
Özgür Özel kadrosunu ilk kez açıkladı