Karamollaoğlu: ’Bugünkü başkanlık sistemi fayda sağlamaz’

Erdoğan’ın ittifak için kapısını çalmasının ardından yeniden gündeme gelen ve son zamanların en çok konuşulan siyasi ismi Temel Karamollaoğlu BBC Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

2019 cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylarını seçim tarihi belli olduğunda açıklayacaklarını ifade eden Karamollaoğlu, bugünkü haliyle başkanlık sisteminin fayda sağlamadığını ve yeni bir referandumla değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi (SP), 1 Kasım 2015’teki son genel seçimlerde yüzde 1’in altında oy almasına ve referandumda “Hayır” cephesinde yer almasına karşın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ittifak için kapısını çalmasının ardından yeniden gündeme geldi.
Erdoğan ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de içinden çıktığı, adını Necmettin Erbakan’ın koyduğu, “Milli Görüş” geleneğini temsil eden SP, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) gelen teklifi reddetti.

BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’e konuşan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifak için öne sürdükleri şartları ve mevcut duruma yönelik görüşlerini aktardı.

Temel Karamollaoğlu, bugünkü haliyle başkanlık sisteminin fayda sağlamadığını ve yeni bir referandumla değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Karamollaoğlu, 2019 cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylarını seçim tarihi belli olduğunda açıklayacaklarını ve birkaç isim üzerinde kamuoyu yoklaması yapacaklarını belirtti.

Sivas’ta 1993 tarihinde 35 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan katliam sırasında belediye başkanı olan Karamollaoğlu, son dönemde yaşananların o döneme dair kendi üzerindeki “haksız baskı ve kanaatin dağılmasına vesile olduğunu” da vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!