Karar yazarı Akif Beki: Doktorlara karşı nefret söylemi suçunu işleyen Mariam Kavakçı, uyarılmayacak mı?

"Ne cenazeye saygı duydu propagandist müftü, ne sevdiklerini toprağa veren yakınlarının acısına"

Gazeteci Akif Beki, gittiği bir cenaze namazında müftünün propaganda yaptığını belirterek, "Güya ülkenin dış güçlerle mücadelesine destek vermeyen vatan hainlerine beddua etmeye başladı. Allah “onlar”ı şöyle kahretsin, böyle perişan etsin diye ilendi durdu. İktidar dilinde “onlar”, bütün siyasi muhalefet. İlaveten, iktidara yanlışını söyleyen herkes.

Ve onlardan cenaze başında kafi miktarda vardı. Bu şuursuzluğa, diş sıkıp katlanmak zorunda kaldılar. Ne cenazeye saygı duydu propagandist müftü, ne sevdiklerini toprağa veren yakınlarının acısına. Ne de duaya hürmet etti. Aklı fikri siyasetteydi. Dinle diyanetle alakası, siyasete alet ettiği kadar..." diye yazdı.

Konya'da Kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'nın görev başında katledilmesinin ardından sağlık çalışanlarının grev kararları için imam, "Bugün grevdeyiz’. Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin?" diyen Ahmet Gür'e işaret eden Beki, "İmam hatipli Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine tepki olarak, meslektaşları ayağa kalkmıştı. “İçkilerine laf ettirmeyen doktor arkadaşlar, masum hastaları mağdur ederek şiddeti protesto etmeye karar vermişler” diye bile hedefleştirildiler.

Açık nefret söylemiydi. Instagram’ında fütursuzca işleyen kişi ise Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mariam Kavakçı. Uyarılmayacak mı?" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye gri listeden çıkıyor mu? FATF yetkilileri araştırdı
Alıç sirkesinin bilinmeyen etkisi: Birçok kişi sadece elma sirkesini kullanıyordu
Milyonlarca emeklinin beklediği haber: Yeni yasa geliyor!
Selma Ateş, Bahçeli'nin sözlerine işaret ederek "Manidar" ifadesiyle tepki gösterdi
Sakın Bunu Yapmayın! Canan Karatay'ın Uyarısı Gerçek Oldu: Çayınızı Zehirli Hale Getiren Hata