Kayseri'de MHP'li bir grup HDP il binasını ateşe verdi

Kayseri’de 13 askerin şehit olduğu bombalı terör saldırının ardından bir grup “Kana kan intikam'' şeklinde slogan atarak HDP Kayseri il binasına saldırdı. Bu tehlikeli ve provokatif eylem, il binasının yakılmasıyla sonuçlandı.Kayseri’deki...

Kayseri’de 13 askerin şehit olduğu bombalı terör saldırının ardından bir grup “Kana kan intikam'' şeklinde slogan atarak HDP Kayseri il binasına saldırdı. Bu tehlikeli ve provokatif eylem, il binasının yakılmasıyla sonuçlandı.

Kayseri’deki terör saldırısının ardından bir grup Kayseri Valiliği önünde toplanarak teröre tepki gösterdi. 'Bozkurt' işareti yapanların da bulunduğu grup, 'İdam isteriz' sloganları attı ve daha sonra HDP binasına yürüdü.

Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan HDP binasına girmek isteyen gruba polis müdahale etti. Grup daha sonra binayı taşladı. Olay yerine gelen itfaiye aracının merdivenine zorla çıkan kişiler, parti tabelasını söküp indirdi. Binaya giren bazı kişiler ise televizyon, bilgisayar, koltuk, partiye ait broşürler ve flamaları aşağıya attı. Camları kıran grup daha sonra HDP binasında Türk Bayrağı açtı, bazı kişiler de üç hilalli MHP flaması salladı.

"YETER Kİ SİZLERE BİR ŞEY OLMASIN"
Binaya giren grubun aşağıya atılan eşyalar, yerde bulunanlar tarafından ateşe verildi. Dumanlar yükselirken, polis sık sık kalabalığa sakin olmaları ve dağılmaları yönünde çağrı yaptı. Bu sırada bazı kişiler anons yapan emniyet amirine sarılarak, "Yeter ki sizlere bir şey olmasın" dedi.
 

ALKIŞLI SLOGANLI DESTEK

HDP il binasının yakıldığı sırada toplanan bir başka grup da İstiklal Marşı okudu ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak salrgan gruba destek verdi.

Kentte bu sabah saat 08.45'de meydana gelen saldırıda, TSK'nın yaptığı resmi açıklamaya göre, Komando Tugayı'na mensup olan ve çarşı iznine çıkan, silahsız ve savunmasız 13 asker şehit oldu, 48'i de yaralandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü