Kayyumlar arasında kavga çıktı

''Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finansman sağladıkları gerekçesiyle Koza Grubuna bağlı 17 şirkete atanan kayyumlardan ikisi mahkemece değiştirildi. Sözcü'nün haberine göre, mahkeme, kayyum heyeti başkanının yetkisi...

''Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finansman sağladıkları gerekçesiyle Koza Grubuna bağlı 17 şirkete atanan kayyumlardan ikisi mahkemece değiştirildi. Sözcü'nün haberine göre, mahkeme, kayyum heyeti başkanının yetkisi olmadan istediği talebi, savcılıktan görüş almadan kabul ederek 2 kayyumu değiştirdi. Ankara Başsavcısı Harun Kodalak ile mahkeme hakimi Yunus Süer arasında bu kararın ardından tartışma yaşandı.Krizin ardından HSYK’ya giden Kodalak, Süer ile çalışmak istemediğini belirterek görevden alınmasını istedi. Bu arada soruşturma savcısı da kayyumların değiştirilmesi kararına itiraz edince, bir üst mahkeme görevden alınan 2 kayyumu koltuklarına iade etti.

KRİZ ÇIKTI

Koza İpek Holding Grubuna bağlı 17 şirkete atanan kayyumların başkanı Mustafa Akçil, 2 kayyumun değiştirilmesini talep etti. Ankara 5. Sulh Ceza hakimliği de, kayyum Hikmet Keleş ve Hamza Yanık'ın görevlerini sonlandırdı. Yerlerine Avukat Süleyman Ünlü ile Avukat Bülent Yağmur'u görevlendirildi. Ankara Başsavcısı Kodalak bu değişikliğe karşı çıktı. Değişiklik talebinde bulunma yetkisinin,savcılık ya da İpek ailesinde olduğunu öne sürdü. Tartışmaların ardından Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği yeni karar verdi. Görevden alınan kayyumlar Hikmet Keleş ve Hamza Yanık, yeniden kayyumluğa döndü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü