Kılıçdaroğlu: "Erdoğan’ın beklentilerini karşılayacak kişi Adalet Bakanlığı’na geldi, bakanların bir irad

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarında öne çıkan söylemler şu şekilde:

“Erdoğan’ın bir açıklama yapmasıyla birinin tutuklanması yeterli. Yargı bağımlıdır. Normalde tutuklama olması gereken olayda tutuklama var mı? Var. Örnek vereyim; İzmir’de camide ezan yerine bir şarkı okundu. Bir kişiyi hapse attılar. Onun sorduğu şu? ‘bunu kim okuttu’ Normalde bunun bulunması lazım değil mi? Bu kişi hiç bulunmadı çünkü amaç provokasyondu. İçeri atılan kim? Hiç ilgisi olmayan bir vatandaş. Buna benzer çok örnek verebilirim. Yargı bağımsız değil, yargıçlar dahil herkes korkuyor.”

BEKİR BOZDAĞ’IN ADALET BAKANLIĞI’NA ATANMASI

Eski Adalet Bakanı Gül’ün yerine atanan Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı’na atanmasıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Erdoğan’ın beklentilerini karşılayacak biri Adalet Bakanlığı’na geldi dersek daha doğru olur. Sayın Bozdağ yukardan gelen talimatları aynen uygular. Bunu Bozdağ için tek başına söylemek de doğru değil, bakanların bir iradesi yok aslında. Bağımsız irade bir kişiye aittir. Bakan yardımcılarının rolü parti komiseridir. Atamalar ve diğer işler bakan yardımcıları aracılığıyla yürütülür. Onlar gereğini yaparlar. Eski Sovyet sistemindeki bir model yürürlüktedir.”

6 SİYASİ PARTİNİN BAŞKANI BİR ARAYA GELECEK

“Toplantıyı cumartesi günü Ankara’da yapacağız. Daha önce buluştuğumuz bir mekan Çankaya’da. Yuvarlak bir masanın etrafında oturacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili çalışmalar yapıldı, onunla ilgili karar alacağız. Bunu konuşurken, doğal olarak ekonomi ve dış politika gibi konular da gündeme gelebilir. ”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar