Kılıçdaroğlu: Gazilerin engelli arabalarını 1 hafta dahi bekletmeden yenileyeceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Gaziler Haftası kapsamında düzenlenen Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması'nda konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Gaziler Haftası kapsamında düzenlenen Şehit Aileleri ve Gaziler Buluşması'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önce Sosyal Politikalardan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Gazi Mehmet Çelik ve Gazi İzzet Ertunç konuşma gerçekleştirdi. Gazi İzzet Ertunç, gazilerin protez bacak ve engelli arabasını almakta yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve "Bu acı gerçekle yüzleşmemiz lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu: Engelli arabasını değiştirmek isterse Mansur Başkan'a derhal başvuracak

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazilerin sorunlarının farkında olduklarını ve bu sorunların çözüleceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, gazilerin engelli arabalarınI 1 hafta dahi geçmeden yenileyeceklerini açıkladı.

Kılıçdaroğlu,  "Engelli arabası kullanan bir kardeşim herhangi bir nedenle arabasını değiştirmek isterse Ankara'da ise  Mansur Başkan'a derhal başvuracak. Biz bir hafta dahi bekletmeyeceğiz alacağız arabasını yenileyeceğiz. Türkiye genelinde ise sana başvuracaklar başkan (Yüksel Taşkın), biz alacağız engelli arabasını kendisine göndereceğiz" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, gazilerin sürekli olarak öneminin vurgulandığını fakat uygulamaya gelince tam tersi bir tablo ile karşılaşıldığını söyledi.  Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunu eleştirerek, üstüne düşen vazifenin yapmadığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Eğer bir kaplama diş için 2 sene sonra geleceksin diye bir anlayış egemense o zaman biz gazilerimize saygı duymuyoruz demektir" diyerek gazilerin sosyal haklarının kısıtlılığı hakkında eleştiride bulundu.

Kılıçdaroğlu ayrıca ABB Mansur Yavaş'ın belediye otobüslerini kullanan gazilerin Ankarakartlarını okuttuklarında "Bu vatan size minnettardır" sözlerinin çıktığını hatırlatarak Yavaş'a teşekkür etti ve bu uygulamanın her yerde olması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kredi Borcunu Emekli Maaşıyla Ödeyenlere Yargıtaydan Emsal Karar Geldi!
İŞKUR'un verilerine göre, önümüzdeki on yılda bu mesleklerin talebi artacak!
IŞİD'e yönelik 7 ilde gerçekleştirilen operasyonda 30 kişi gözaltına alındı!
Güneşli günler yola çıktı: 7 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
İngiliz Kidby Çifti, 1924 Model Otomobilleriyle Dünya Turunda!