Kılıçdaroğlu'ndan "THK'nin elinde uçak yok" diyen Erdoğan'a yanıt: Görüştüm, var ama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "THK'nin şu an elinde, buralarda kullanılabilecek bir uçak yok" sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Var, ben biliyorum. Ama Erdoğan bilmez. Çünkü devleti yönetmiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı Çamlıca Camii önünde yaptığı açıklamada, Türk Hava Kurumunun şu an elinde, buralarda kullanılabilecek bir uçak falan yok. Ama bunlar sağır duymaz uydurur kabilinden uyduruyorlar“ demişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan’a hem tepki gösterdi hem yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, „Ne demek envanterinde yok? Var efendim. Ben görüştüm. Şu anda uçak kalksın müdahale etsin dediğiniz zaman pilot yok. Bir yıllık ihale olur mu? Sırf THK ihaleye girmesin diye ihale şartlarını değiştirdiler. Erdoğan’ın bundan haberi var mı? Biz kendi ülkemizdeki yangını söndürmek için dışarıdan uçak mı alacağız? Denizden suyu alacak, buraya dökecek. Bunlar çok komplike uçaklar değil. Envanterde hâlâ var. Hâlâ bekliyor. Biliyorum. Erdoğan bilmez. Çünkü Erdoğan devleti yönetmiyor. Devletin ne olduğunu bilmiyor. Sadece sarayı biliyor, sarayın etrafını biliyor“ dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

4 öğretmenin tacizle suçladığı müdür başka okula tayin edildi
Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: Başıboş köpekler acısız şekilde itlaf edilmelidir
Tolgahan Demirbaş bana Sinan’ın kalemini kırdılar dedi
Yargıtay'da çifte seçim günü
Ali Yerlikaya duyurdu: 81 ilde 5 gün süren operasyon; 4 bin 995 kişi gözaltına alındı