Kiracılara not sistemi geliyor: notu düşük olana ev verilmeyecek

Kredi notu uygulamasının ardından şimdi de kiracı notu sistemi geliştiriliyor. Ünlü bir ekonomist, kiracılara not sistemi aracılığıyla kötü haber verdi ve notu yetersiz olanların ev kiralamasının zorlaşacağını belirtti. Bu konuda detaylar haberimizde yer alıyor.

Son üç yılda ülkemizde yüksek seyreden enflasyon, ev fiyatlarını ve kiraları artırdı. Kiracılar zor zamanlar yaşarken, ev sahipleri de mağdur oldu. Bu durumu ortadan kaldırmak için ünlü ekonomist Şenol Babuşcu, kiracılara not sistemi önerdi. Kiracıların da artık kredi notu olacak ve bu not, düzenli ödemelere göre belirlenecek. Ancak kiralarını düzenli ödemeyen kiracılar için endişeli bir süreç başlıyor. Bu gelişmeye sosyal medyada farklı görüşler hakim. Bir kesim, bu adımın uygun olduğunu düşünürken, diğerleri ise karşı çıkıyor.

NOT SİSTEMİ GELDİ

Ünlü ekonomist Şenol Babuşcu'nun önerisi sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Kısa sürede birçok yorum alan paylaşımda, bazı kullanıcılar bu adımı destekledi. Yapılan yorumlardan birinde, "Zaten olması gereken bir şey, her şeyi etkilemeli vatandaşlık notu şart, daha adil ve düzenli bir yaşam için... Örneğin, sokağa atılan bir çöp bile eksi puan olmalı, trafik kurallarına uymamak da eksi puan olmalı" ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

5 yaşındaki Minik Gökçe’nin şüpheli ölümü: Minik Gökçe'nin son sözü 'anne beni bir şey ısırdı' oldu
Türkiye'nin Emeklilerine Yeni Düzenlemeler: Ücretsiz Konaklama ve Çeşitli İndirimler Geliyor!
2023 TÜİK Raporu: Türkiye'de Genç İşsizlik ve Eğitimdeki Boşluklar Belirginleşiyor
Trabzon'da Yaş Çay Sezonu Başladı: Verimlilik İçin Üreticiler Ter Döküyor!
İstanbul'da HPV Aşısı Programı: 85 Binden Fazla Başvuru Alındı