Klimaların yaydığı bu hastalık ölüme yol açıyor

Uludağ Üniversitesinden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, periyodik bakımı yapılmayan klimaların nemli ortamında üreyen bakterinin yol açtığı akciğer enfeksiyonu olarak tanımlanan lejyoner hastalığının,...

Uludağ Üniversitesinden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, periyodik bakımı yapılmayan klimaların nemli ortamında üreyen bakterinin yol açtığı akciğer enfeksiyonu olarak tanımlanan lejyoner hastalığının, tedavi edilmediğinde ölüme yol açabileceğini bildirdi.

Prof. Dr. Karadağ, yaz aylarında kapalı mekânlarda sıklıkla kullanılan klimaların solunan havanın ısı ile nem oranlarını değiştirdiğini söyledi. Bunun sağlığı doğrudan ilgilendirdiğini anlatan Karadağ, yaz aylarında maruz kalınan sıcak hava, yüksek nemle birlikte bakımı yapılmayan ve hijyenik olmayan klimaların kullanılmasının birçok hastalığa davetiye çıkarabileceğini belirtti. Karadağ, klimaların esasen yaptığı iki temel şey olduğuna işaret ederek, ''’Bunların birincisi havayı soğutmak, diğeri ise havanın nemini düşürmektir. Klimalar bunu kapalı bir ortamda yaparlar ve havayı sürekli devir daim yaptıkları için klimalı ortamdaki kişiler gün içinde hep aynı havaya maruz kalırlar. Normalde sağlıklı bir insan her saat yaklaşık bin kere nefes alıp verir. Aldığımız her nefes de kanımızı temizler'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
Mevsim Geçişlerinde Burun Tıkanmasına Son: Bu Yöntemle Sadece 10 Saniyede Nefes Almaya Başlayın!
Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler