Kongar ve Yanardağ'dan Doğan Medya analizi: Ortamı görüyorsunuz TELE1'in susmasına izin vermeyin

ABC Haber MerkeziTELE1 TV ve ABC Gazetsi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Yazar Prof. Dr. Emre Kongar'ın sunduğu 18 Dakika programında Doğan Medya'nın satışı konuşuldu. Yanardağ ve Kongar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın...

ABC Haber Merkezi

TELE1 TV ve ABC Gazetsi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Yazar Prof. Dr. Emre Kongar'ın sunduğu 18 Dakika programında Doğan Medya'nın satışı konuşuldu. 

Yanardağ ve Kongar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde azarladığı bir yandaş medya patronu olan Erdoğan Demirören'in, Aydın Doğan'dan Doğan Medya Grubu'nu satın alınmasına dikkat çekti.

Medyanın %90'ını elinde tutan iktidara inat: TELE1 ile dayanışmaya! 

Doğan Medya'nın satılmasının birkaç aşaması olduğuna değinen Merdan Yanardağ, Doğan Grubu'nun AKP'ye destek verdiğini belirtti. Aydın Doğan'ın AKP'ye taviz verdiğini vurgulayan Yanardağ, gazeteci, editör ve televizyoncuları kovarak kurtulacaklarını sandıklarını dile getirdi.

Yanardağ, Aydın Doğan'ın Doğan Medya'yı Erdoğan Demirören'e satmasıyla ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'de basının ve medyanın sorumluluğu Aydın Doğan'ın omuzları üzerindeydi, Aydın Doğan direnmedi. Türkiyede gazeteci olan gazete ve televizyon sahibi kimse kalmadı. Yönetiminde gazetecilerin bulunduğu sadece Cumhuriyet gazetesi kaldı. Onları da hapse attılar. Bir de Tele1 ve Birgün gazetesi. Tele1'in sahipleri çalışanları ve izleyicileridir. 

AYDIN DOĞAN GAZETECİLİĞE İHANET ETTİ

"Aydın Doğan borçlu olduğu gazeteciliğin hakkını veremedi ,Erdoğan Demirören'e sattı ve gitti. Erdoğan Demirören kimdir? Bir kere sermayesi çok şüpheli, hakkında bir sürü spekülasyonlar var. Erdoğan'ın isteğiyle Millet ve Vatan gazetesini aldı. Bunu nasıl aldı? Oğlu yaşındaki Tayyip Erdoğan telefon açıyor ve azarlıyor, Erdoğan Demirören ise hüngür hüngür ağlıyor. 

Durumu çok tehlikeli ve vahim görüyorum. Tele1, Halktv, Evrensel, Cumhuriyet, Birgün gibi medya kuruluşlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Değerli seyirciler o yüzden Tele1 gibi televizyonların susmasına izin vermeyin ve bizi destekleyin. Ortamı görüyorsunuz Aydın Doğan'a bile gazetecilik yapması için izin vermediler. "

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara'nın 40 senedir bitmeyen oteli satıldı: Yeni sahibi çok tanıdık bir isim!
Sadece o şehirde bulunuyor, ‘Osmanlı domatesi’ deniyor: 22 çeşidi 250 bin tane bulunuyor!
129 senedir şifa dağıtıyor fakat kimse bilmiyor! Dünyanın en şifalı suyu oradan fışkırıyor
Hatay’da hak sahipliği itirazları için 15 gün süre tanındı
Modanın odağı: Met Gala gecesi heyecanı! Birbirinden ünlü markalar göz kamaştıracak!