Konyalı Esnafın Gözünden: AKParti, Zenginlerin Partisi Haline Geldi

Konyalı bir esnaf, eski destek verdiği AKP'nin politikalarının değişerek zenginlerin partisi haline geldiğini ifade etti. Gelecek Partili Hasan Ekici'nin ziyaretinde konuşan esnaf, AKP'nin artık halkın sorunlarını göz ardı ettiğini ve kendi tabanından uzaklaştığını dile getirdi.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Konya Kadınhanı İlçe Belediye Başkan Adayı Yahya Akbaş ile birlikte Kadınhanı ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Bir kasap, hükümeti eleştirerek şunları ifade etti:

"Milletin alım gücü düştü. Dengesizlik arttı. Siyasette her şey karmaşıklaştı...

Ben samimi konuşurum. Bu dönemde hükümet çok sınıfta kaldı. Neden? Belediye işlerinde kişilere döndüler. Halkı unuttular. Asgari ücrette adaletsizlik var. Memur 42-45 lira zam alırken, emekliye sadece 10 lira... Sosyal medyada da gördüklerimiz bizi endişelendiriyor. Bir zamanlar AK Partili olan bir esnaf artık 'kesinlikle oy vermeyeceğim' diyor. Şu an zorlu bir dönemdeyiz. Ben de desteğimi çekiyorum çünkü zor durumdayız. Esnaf olarak destek beklemiyoruz. Büyük yatırımcıları tercih ediyorlar ama küçük esnafları görmezden geliyorlar. 'Fabrikada çalışın' diyorlar. Durum bu."

AKParti'nin zenginlerin partisi haline geldiğini vurgulayan bir esnaf, "Siyaset her zaman bir şeyler konuşmalı. Adamlar 'Kesinlikle destek vermem' diyorlar. Biz de vatandaşın durumuna göre hareket ediyoruz ama farkındayız. Diğer dönemlerle kıyaslanamaz durumdayız. Tamamen değişti. Artık zenginlerin partisi. Ben de bu fikirdeyim" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Merkezin gözü belediyelerde: CHP Genel Merkezi, belediyelerin harcamalarını izleyecek
Taviz yok, geri almayanın gözünün yaşına bakmam
El sıkışmayan parti liderleri olmaz
Dervişoğlu'ndan 'iktidar yolculuğu' mesajı: "İdeallerimize kesinlikle ulaşacağız"
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Macaristan'a yapılan ilk resmi ziyarette bulundu