Kredi Kartı Borçları İle Alacakaranlıkta Yeni Bir Dönem Başlıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı faiz oranlarında önemli değişiklikler yaptığını açıkladı. Bu düzenlemeler, 1 Kasım 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan son düzenlemeler, kredi kartı faiz oranlarında önemli değişikliklere yol açtı. 1 Kasım 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni faiz oranları hakkında bankalar, müşterilerini bilgilendirmeye başladı. Özellikle yüksek enflasyon ortamında, kredi kartı kullanıcıları için bu yeni oranlar, mali durumlarını doğrudan etkileyecek.

Yeni düzenlemeye göre, kredi kartı dönem borcunun 25.000 TL altında olması durumunda uygulanacak akdi faiz oranı %0,39, 25.000 TL ile 150.000 TL arasında ise %1,14, 150.000 TL üzerinde ise %1,64 olarak belirlendi. Ayrıca gecikme faizi de akdi faize %0,30 eklenerek uygulanacak. Güncel referans oranının %3,11 olduğu ve bu oranın değişmesi durumunda yeni oranın geçerli olacağı ifade ediliyor.

YENİ ASGARİ ÖDEME ORANLARI DÜZENLENİYOR!

Bu düzenleme ile birlikte asgari ödeme oranları da değişiyor. 02 Ekim 2024 itibarıyla müşteri limiti 50.000 TL ve altında olanlar için, kredi kartı dönem borcunun %20'si, 50.000 TL üzerindekiler için ise %40'ı kadar asgari ödeme yapılacak. Bu değişiklik, kullanıcıların borçlarını daha hızlı kapatmalarını sağlamayı amaçlıyor.

BDDK, borçlarını ödeyemeyen bireyler için de 60 aya kadar yapılandırma seçeneği sunuyor. Bireysel kredi kartı borçları, asgari ödeme tutarına eklenen taksitlerle 60 aya kadar taksitlendirilebiliyor. Ancak, borcun yarısı ödenene kadar kredi kartı limiti yükseltilmeyecek. Bu yeni düzenlemeler, kredi kartı kullanıcılarının daha bilinçli adımlar atmasını sağlayacak.

Önümüzdeki günlerde bu yeni düzenlemelerin pratikte nasıl işleyeceği merakla bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.