Küçükarmutlu'da polis kurşunuyla öldürülen Yılmaz Öztürk'ün otopsi raporu çıktı

Radikal'den İsmail Saymaz'ın ulaştığı raporda, Öztürk'ün sırtından ve kürek kemiği üzerinden vurulduğu kesinlik kazandı. Bu arada şüpheli polisin, ifadesinde, "Ben vurmak için hareket etmedim. Havaya ateş ettim. Ancak her...

Radikal'den İsmail Saymaz'ın ulaştığı raporda, Öztürk'ün sırtından ve kürek kemiği üzerinden vurulduğu kesinlik kazandı. Bu arada şüpheli polisin, ifadesinde, "Ben vurmak için hareket etmedim. Havaya ateş ettim. Ancak her nasılsa vuruldu" dediği iddia edildi.  
Adli Tıp Kurumu Morga İhtisas Dairesi'nin 9 Mart tarihli otopsi raporuna göre Yılmaz Öztürk, "Sırtta sol skapula (kürek kemiği) üst medaalinde bir adet ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası" tespit edildi. Ayrıca "sağ klavikula (köprücük kemiği) üzerinde mermi çekirdeği çıkış yarası" belirlendi. Raporda, Öztürk'ün "ateşli silah yaralanmasına bağlı iç ve dış kanama sonucu" öldüğü anlaşıldı.

Öztürk Ailesi'nin avukatı Cemal Yücel, gizlilik kararı olduğu için evrakların kendileriyle paylaşılmadığını ifade etti. Buna rağmen, adliyede ulaştığı bilgilere göre, şüpheli polisin ifadesinde "Karakola saldırı oldu. Yılmaz Öztürk de saldıranlar arasındaydı. Takip ettik. Ben vurmak için hareket etmedim. Havaya ateş ettim. Ancak her nasılsa vuruldu" şeklinde ifade verdiğini belirtti. Ancak Yücel, savcılıkça yapılan incelemede, karakola yönelik saldırı görüntülerinde Öztürk'ün görülmediğini savundu. Yücel, "Bu ülkede baklava çalan çocuklar tutuklandı. En basit suçlarda bile, örneğin akademisyenler ve gazeteciler tutuklanıyor. Burada, suçsuz ve günahsız bir kişi öldürülüyor ve katili hala adliyeye çağrılmıyor. Bunu kamu vicdanı kabul edemez" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Arka Sokaklar'da Mesut ve Hüsnü Çoban Buluşması Ekrana Kilitledi!
TBMM, Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Uluslararası Anlaşmaları Ele Alıyor
Türkiye Genelinde Bulutlu Hava: 18 İl için Sarı Kodlu Uyarı!
İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü