Kütüphane sorunu

Mustafa İlker GürkanCHP Genel Merkez WEB sitesine girdim.. Büyük illerimizin sitelerine girdim. Göremedim… Oysa ilçelerimizde bile -çapına göre- bulunmalıdır… Yönetim Kurulu görev bölüşümüne (komisyonlara) bakıyorum. Böyle...

Mustafa İlker Gürkan

CHP Genel Merkez WEB sitesine girdim.. Büyük illerimizin sitelerine girdim. Göremedim… Oysa ilçelerimizde bile -çapına göre- bulunmalıdır… Yönetim Kurulu görev bölüşümüne (komisyonlara) bakıyorum. Böyle bir komisyon da yok, sorumlu 'Yönetim Kurulu üyesi' de yok.

Şu nitelemeyi-eleştiriyi hepiniz hatırlarsınız; 'slogan devrimcisi'… Partinin temel hedeflerini yeterli ölçüde bilmeden salt biçimsel açıdan savunan ve bu savunma sırasında küçümsenmeyecek 'çamları deviren' arkadaşlarımız için söylenirdi.

Dünyadan çeşitli örnekler vermek mümkün anacak 1964-65ler Türkiye’sinde TİP’i hatırlayanlar. Ve Solda TİP ile rekabet edebilmek adına 'ortanın solu' hareketini hatırlayanlar bilirler. Türkiye ve sorunları hakkında muazzam bir entelektüel faaliyet vardı… YÖN ve ANT dergileri.. Elbette başta 'genel merkez’ler olmak üzere 'sol siyasal hareket' ülkemize çok somut ve kapsamlı programlar, sorunlara çözüm önerileri sunardı. Bu öneriler bütün parti örgütlerince izlenir-tartışılırdı.

İşte Anadolu’nun en ücra köşesindeki aydınların bu tartışmalarında başlıca cephanelikleri; o parti örgütlerindeki kütüphanelerdi… Hatırlıyorum ki; kütüphaneye yeni gelen bir kitap için arkadaşlar sıraya girerlerdi, o kitaplar (siz sorunlar diye okuyun) hakkında haftalık, en kötüsü aylık tartışmalar organize edilirdi. Herkes kütüphaneye gözü gibi bakar, sahip çıkardı..

Şimdi kütüphanesiz bir partiyiz… Sanıyorum Partinin entelektüel düzeyini “sıçratmak'' ve bu sıçramayı yaygınlaştırmak için parti de 'kütüphane seferberliği' başlatmalıyız… Yoksa Google’a gir... Keşke ''Google’daki yazıları bütünüyle okusak. Ctrl+F yaz... Konuyu bir iki sözcükle seç… Konu içinde de yine Ctrl+F ile özgül bölümünü bul... Ve bir iki paragraf olan o bölümü oku. Ve sonra 'sat'. Hayır! Bu "hayatta en gerçek yol gösterici ilimdir" diyen Büyük Önder’in 'Partili arkadaşlarına' yakışmaz. Bakın, bilim ve fenin en ileri ülkesi ABD’ye; en büyük ve en yaygın kütüphaneleri oradadır…

Önerim, bir kütüphaneler yönetmeliği hazırlanmalı, ilçelere kadar kütüphaneler kurulmalı. Ve kütüphanelerden sorumlu Yönetim Kurulu üyeleri olmalıdır. Bu hiyerarşik olarak genel merkeze kadar aynı nitelikte uzanımlıdır etmemiz çok zor. Karşımızdaki ''slogan’ siyasetçiliği karşısında bunca olanak ellerinde varken dayanmamız çok zordur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ABC Kritik Haberleri

100. Yıl törenleri ve Cumhuriyet'i sahiplenme
Merve Dizdar, teşekkür konuşmasında Erdoğan'a övgüler sıraladı, ne olurdu?
Mitingi kalabalık göstermek için hangi hileleri deneyip yakalandılar?
İşte 4 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'deki karar
Atatürk, İnönü, Özal ve Demirel'in cumhurbaşkanlığı geçerli değil mi?