Kuzey Ormanları Savunması hafriyat kamyonlarının sebep olduğu ölümleri protesto edecek!

Harfiyat kamyonlarının sebep olduğu ölümleri protesto etmek için Kuzey Ormanları Savcunmsı İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek. Kuzey Ormanları Savunması tarafından yapılan açıkalam...

Harfiyat kamyonlarının sebep olduğu ölümleri protesto etmek için Kuzey Ormanları Savcunmsı İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek. Kuzey Ormanları Savunması tarafından yapılan açıkalam şöyle:

"2 yılda 60'a yakın canımızı verdik kamyonlara. Ekonomide günü kurtarmak adına, inşaat sektörüne sınırsız imtiyazlar tanınan bir ülkede artık hepimiz tesadüfen yaşıyoruz.

İstanbul trafiğini ölüm yarışına çeviren hafriyat kamyonlarının önemli bir kısmı, iş cinayetlerinde de onlarca insanın ölümüne sebep olan katil ''mega projeler’ için çalışıyor. Özellikle 3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı sürecinde çalışan hafriyat kamyonları; Arnavutköy, Sarıyer, Kemerburgaz ve Göktürk başta olmak üzere İstanbul’un birçok semtinde ölümlü kazalara sebep oluyor.

Bu kamyonlar sadece insanların değil, hayvanların da hayatını tehdit ediyor. İstanbullun kuzeyinde, köpek, tilki, karaca, domuz, çakal ve leylek gibi türlerden sayısız birey, yollarda hafriyat kamyonlarının altında kalarak ölüyor.

Hafriyat kamyonları ormanlara da moloz çöplüğü muamelesi yapıyor. Denetimsizlik yüzünden Belgrad ve Fatih Ormanları’na gizlice dökülen molozlar, orman varlığını, ekosistem dengesini ve yeraltı su kaynaklarını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Tüm bunlara dur demek için İstanbulluları, yaşam savunucularını 23 Mayıs Çarşamba günü 12.30'da Saraçhane'ye, İBB önüne bekliyoruz!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!