Lüks Otelin Masrafları Tasarrufu Engelledi: Diyanet'ten Lüks Otelde Filistin Katliamına Tepki!

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, kamuda tasarruf çağrısında bulunarak toplantıların artık lüks otellerde değil, kamu tesislerinde yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklama kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve tasarrufa önem verilmesi gerektiği vurgulanmıştı.

Tasarruf Çağrısı Görmezden Gelindi: Diyanet Lüks Otelde Toplantı Yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf çağrısında bulunarak toplantıların artık lüks otellerde değil, kamu tesislerinde yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklama kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve tasarrufa önem verilmesi gerektiği vurgulanmıştı.

Ancak Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu tasarruf çağrısını görmezden gelerek 200 kişilik bir toplantıyla İstanbul'da pahalı bir otelde Filistin katliamını kınadı. Erbaş'ın bu hamlesi, Bakan Şimşek'in sözlerine ve tasarruf politikasına adeta bir tokat gibiydi.

Lüks Otel Tercihi Tepkilere Yol Açtı

Toplantı, İstanbul Şişli'deki Beş yıldızlı Grand Cevahir Hotel ve Convention Center'da yapıldı. Otelde en uygun konaklama 6 bin 980 TL'den başlıyor. Diyanet'in ülke genelinde 20 adet Dini İhtisas Merkezi ve çok sayıda salonu olmasına rağmen toplantıları için hep 5 yıldızlı otelleri tercih etmesi tepkilere yol açtı.

Diyanet'ten Savunma Geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı, toplantının masraflarının "bağışlardan" karşılandığını savundu. Bu açıklama da kamuoyunu tatmin etmedi.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.