Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Açıkladı: Hangi Alana Vergi Geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son açıklamalarında yeni vergi düzenlemeleri hakkında detaylar verdi. Bakan Şimşek'e göre, moto kurye çalışmalarından elde edilen ticari kazançlar artık basit usulde vergilendirilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son açıklamalarında moto kuryeler ve bahşişlerle ilgili vergi düzenlemelerine ilişkin detayları sosyal medya platformu X üzerinden paylaştı.

Şimşek, bakanlığın açıklamasını alıntılayarak moto kuryelerin gelirlerinin basit usulde vergilendirileceğini belirtti. Ayrıca, garsonların bahşişlerine yeni vergi getirilmeyeceğini, bunun yerine muafiyetlerin artırılacağını söyledi. Moto kurye faaliyetlerinden elde edilen ticari kazançların basit usulde vergilendirilmesinin kolaylaştırılacağını ifade etti.

Açıklamasında devamında Mehmet Şimşek, yapılan düzenleme ile bahşiş gelirlerinin normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyeceğini ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacağını da vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan spekülasyonlara yanıt olarak yapılan bu açıklama, ekonomik politikalarda vergi artışlarının sınırlı kalacağı ve sektördeki vergi yükümlülüklerinin daha adaletli bir düzeye getirileceği mesajını veriyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.