Maraş'ta cihatçı kampı istemeyenlere saldırı!

Maraş'ta Alevi yurttaşların yaşadığı Terolar bölgesinde, bir süre önce yapımına başlanan 20 bin kişilik mülteci kampının başka bir yerde kurulması için eylemlerini sürdüren bölge halkı ve onlara destek vermek üzere bölgeye...

Maraş'ta Alevi yurttaşların yaşadığı Terolar bölgesinde, bir süre önce yapımına başlanan 20 bin kişilik mülteci kampının başka bir yerde kurulması için eylemlerini sürdüren bölge halkı ve onlara destek vermek üzere bölgeye gelen yurttaşlar, bir kez daha polis ve jandarmanın saldırısına maruz kaldı.

Sabah saatlerinde aralarında HDP Milletvekili Besime Konca'nın da bulunduğu yüzlerce kişiyi bölgeye sokmayan jandarma, Terolar Cemevi önünden kampın yapımının devam ettiği alana yürümek isteyen kadınlara müdahale etmiş ve HDP PM Üyesi Pınar Aydınlar ile Maraş Yaşam Platformu Sözcüsü Döne Göksun'u gözaltına almıştı.

DİHA'nın haberine göre yapılan saldırıya rağmen tepkilerini göstermeye devam eden Alevilerin üzerine TOMA araçlarından tazyikli su sıkılarak müdahale edildi.

"Direne direne kazanacağız" sloganı ile Cemevi önündeki çadırların önünde toplanan çoğunluğu kadın yüzlerce direnişçinin etrafını zırhlı araçlarla kuşatan polis ve jandarmalar, yaptıkları anonslarla direnişin sonlandırmasını istedi. Ancak yurttaşların tepkisiyle karşılaşılınca yeniden saldırdı.

Yurttaşlar tepki gösterince 2 direniş çadırı etrafındaki kitleye TOMA'lardan sıkılan basınçlı suyla saldıran polis ve jandarma yaptıkları anonsların ardından kurulan çadırları yerlerinden sökmek istedi. Ancak yurttaşlar, bunun üzerine kurdukları çadırları kendileri ateşe vererek tepkilerini gösterdi.

Yaşanan saldırı sonrasında cemevi ve etrafındaki yurttaşlarla onları kuşatan polis ve jandarmalar arasında gergin bekleyiş devam ediyor.

Öte yandan gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü
Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!