Maymun Çiçeği Salgınına Karşı Yeni Aşılama Programı Duyuruldu

Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC), Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) ve diğer Afrika ülkelerinde maymun çiçeği (M çiçeği) salgınına karşı kapsamlı aşı çalışmalarına başlanacağını duyurdu.

AFRICA CDC, MAYMUN ÇIÇEĞI SALGININA KARŞI AŞI ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAK

Africa CDC, Maymun Çiçeği (M çiçeği) vakalarının en yaygın olduğu Afrika ülkelerinde, özellikle Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) başta olmak üzere, birkaç gün içinde aşı çalışmalarına başlanacağını duyurdu. Bu açıklama, Avrupa Birliği, biyoteknoloji şirketi Bavarian Nordic, ABD ve Japonya'nın aşı tedariki konusunda verdikleri taahhütlerin ardından geldi.

Africa CDC'nin Genel Direktörü Jean Kaseya, aşıların güvenli bir şekilde saklanması ve doğru şekilde uygulanmasının önemine vurgu yaptı. Kaseya, aşıların dağıtımını kolaylaştırmak amacıyla, M çiçeği salgınının görüldüğü ülkelerle lojistik ve iletişim stratejileri üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bu yıl Afrika'da ortalama 19 bin M çiçeği vakası tespit edildi, bunların büyük çoğunluğu KDC'de görüldü. Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, KDC, Kamerun, Gana, Liberya, Nijerya, Ruanda, Kenya, Fildişi Sahili ve Güney Afrika, virüsün görüldüğü ülkeler arasında yer alıyor.

Africa CDC, aşı dozlarına kısa sürede ulaşacaklarını ve aşıların güvenli şekilde dağıtımı için gerekli adımları atacaklarını duyurdu. Bu kapsamda, aşı çalışmalarının ve stratejilerin hızla uygulamaya konulacağı ifade ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.