MEB, deprem çadırlarının Bursa'da logo basılarak geri gönderildiği iddialarının doğru olmadığını bildirdi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), zelzele bölgesinden satın alınan çadırların Bursa'ya getirilerek üstüne logo basılmış olduğu ve tekrardan bölgeye gönderildiğine ilişkin iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), zelzele bölgesinden satın alınan çadırların Bursa'ya getirilerek üstüne logo basılmış olduğu ve tekrardan bölgeye gönderildiğine ilişkin iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Bakanlık tarafınca, bazı basın gösterim organlarında yer alan iddialara ilişkin yazılı izahat yapılmış oldu.

Söz mevzusu iddialarla ilgili şikayetler Bakanlığa ulaştıktan sonrasında mevzunun incelenmesi için müfettiş görevlendirildiği ve mevzunun hassasiyetine binaen şeffaflık ilkesi gereği soruşturma başlatılmış olduğu bilgisinin kamuoyu ile paylaşılmış olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığımıza ulaşan her türlü yakınma ve iddia detaylı olarak araştırılmaktadır. Bu süreçte Bursa'da soruşturma için görevlendirilen müfettişlerimizin yapmış olduğu tahkikatta söz mevzusu iddiaların yalan olduğu tespit edilmiştir. Bu süreçte bir sendika tarafınca kanıta dayalı olmadan ortaya atılan iddia ve toplumsal medya dedikodusu ile depremzedeler için canla başla çalışan, gecesini gündüzüne katarak üreten ve zelzele yaralarını sarmaya çalışan meslek liselerinin öğretmen, talebe ve yöneticilerine yönelik bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Öğretmen ve öğrencilerin fedakâr emekleri ve verdikleri emekler karşılığında, yalan ve maksatlı iddialara maruz kalmaları son aşama üzücüdür. Hiç kimsenin bu fedakâr ve içten gayrete kir sürmesine, süreci bir karalama kampanyası ve saygınlık suikastına dönüştürülmesine asla izin verilmeyecektir. Hiçbir somut delile dayanmayan iddialarla eğitim kurumlarımıza yönelik karalama kampanyası yürütenler hakkında lüzumlu yasal işlem başlatılmıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kudüs’te Türk Vatandaşı İsrail Polisi Tarafından Öldürüldü!
Askere Gitmemek İçin 40 Takla! Estetik, O, Bu, Şu Derken! Gelinlik Giydi!
Mersin Büyükşehir Belediyesi açıkladı: Halk Kart’ın Nisan ayı tutarlarını hesaplara yatırdı
Toz Bulutları Güneydoğu Anadolu'yu Sardı!
Oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyordu! Ender Saraç hakkında şok karar!