MEB öğretmen atama başvuruları ne zaman?

2024 öğretmen atama takvimi merakla bekleniyor. Geçen yılın dağılımına benzer şekilde, sınıf öğretmenliği, rehberlik ve diğer branşlar için kontenjanlar açıklanacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in belirttiği gibi, atamalar KPSS puanıyla yapılacak. Takvimin mart ayında duyurulması bekleniyor.

Öğretmen adaylarının merakla beklediği 2024 öğretmen atama takvimi hakkında önemli bilgiler gelmeye başladı. Geçen yılın dağılımına benzer şekilde, kontenjanlar ve branşlar açıklanacak, takvimin mart ayında duyurulması bekleniyor.
Binlerce öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024 atama takvimini beklediği belirtiliyor. Takvimin açıklanmasıyla birlikte alınacak branşlar ve kontenjanlar, başvuru süreci, mülakatlar ve sonuçların ne zaman açıklanacağı gibi konular öğretmen adaylarının gündemine gelecek. Geçen yılın atama dağılımına bakıldığında, Milli Eğitim Bakanlığı sınıf öğretmenliği için 7 bin 878, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği için 3 bin 269, ilköğretim matematik için 2 bin 656 ve din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayırmıştı. Bu yılın da benzer bir dağılım olması bekleniyor. Takvimin mart ayında belli olması bekleniyor ve detaylar geldikçe güncellenecek.

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önceki açıklamasında 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamalarının yapılacağını belirtmiş ve atama takviminin önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek kadro sayısı doğrultusunda oluşturulacağını dile getirmişti. Atama sürecinin detaylarına ilişkin güncel bilgiler geldikçe buradan paylaşılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Bugün İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak
5 yaşındaki Minik Gökçe’nin şüpheli ölümü: Minik Gökçe'nin son sözü 'anne beni bir şey ısırdı' oldu
Türkiye'nin Emeklilerine Yeni Düzenlemeler: Ücretsiz Konaklama ve Çeşitli İndirimler Geliyor!
2023 TÜİK Raporu: Türkiye'de Genç İşsizlik ve Eğitimdeki Boşluklar Belirginleşiyor
Trabzon'da Yaş Çay Sezonu Başladı: Verimlilik İçin Üreticiler Ter Döküyor!