Mehmet Tezkan: Çektiğimiz çile seçimi kazanmak uğruna

''İktidar, seçime kadar milleti oyaladı. Emrindeki medya vasıtasıyla gerçeği çarpıttı. Kriz derinleştikçe derinleşti. İnsanlar fakirleştikçe fakirleşti"

HalkTV yazarı Mehmet Tezkan, 2022 yılının haziran ayında TÜİK'in açıkladığı yüzde 78,6'lık senelik enflasyonla Türk tipi ekonomi modelinin çöktüğünü belirterek, "Ne Maliye Bakanlığı ne Merkez Bankası ne de Erdoğan kılını kıpırdatmadı… Neden? Seçim var diye mi? O zaman seçim Türkiye’den daha önemli… O zaman iktidarda kalmak Türkiye’den daha değerli… Bunun başka izahı başka cevabı var mı?

İktidar, seçime kadar milleti oyaladı. Emrindeki medya vasıtasıyla gerçeği çarpıttı. Kriz derinleştikçe derinleşti. İnsanlar fakirleştikçe fakirleşti" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Hayat pahalılığının sebebi ekonomik değil psikolojiktir" açıklamasına işaret eden Tezkan, "Yani hükümetin hiç kabahati yok. Hayat pahalılığını yaratan sizler ve bizleriz. Kimimiz aç gözlü olduğu için malına fahiş fiyat koyuyor… Kimimiz aç gözlü olduğu için o fiyata malı satın alıyor… Hükümetimiz ne yapsın? Her haneye bir psikolog mu yollasın!" diye ifade etti.

Medya Haberleri

AK Parti’nin ‘önce Hukuk’ demeden değişmesi hayal
Fehmi Koru: Cezalar bana Almanya’da milyonların ölümünden sorumlulara yapılan muameleyi hatırlattı
Hükümette “İçişleri” krizi, Bakana operasyon mu?
Aziz Yıldırım “Hakkımda soruşturma açacaklardı” cümlesini neden kurdu
Ülkemiz eski Türkiye’yi anımsatan ‘darbe’ sözcüğüne rağmen çok değişti