Merdan Yanardağ: Doğan Grubu teslim olmayı seçti

ABC Haber MerkeziDoğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı. Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri...

ABC Haber Merkezi

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı. Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN Tük kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu'nu satın alan Demirören Grubu'nun, arkasında başka bir sermaye grubunun bulunduğu düşünülüyor.

TELE1 TV ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın Doğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satılmasıyla ilgili olarak rsesmi Twitter hesabından yaptığı açıklamalar şöyle:

"Doğan Medya Grubu'nun yandaş Demirören Grubu'na satılması, AKP iktidarının 2019 seçimlerinden önce tam anlamıyla basın ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldırma girişimidir. Artık basın ve medya ortamının %90'ı "satılmış" gazete ve televizyonlardan oluşmaktadır. Bu bir rezalettir."

"Doğan Grubu'nun Erdoğan-AKP iktidarının desteklediği, zaman zaman azarladığı ve hizaya çektiği Demirören Grubu'na satılması, yeni bir medya karteli oluşturma girişimidir. Düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı saldırıdır. Rekabetin Korunması Kanunu'na aykırıdır."

"Doğan Medya Grubu'nun satılması 4054 sayılı Rekabetin Korunması Kanunu'na aykırıdır ve iptal edilmelidir.

"Aydın Doğan ve Doğan Grubu iktidar karşısında direnemedi. Direnmeyi tercih etmedi. Teslim olmayı seçti. Cumhuriyetin sayesinde palazlanan burjuvazi /büyük sermaye ona ihanet etmeyi sürdürüyor. Ayıp! Sokakta mı kalacaktınız? Sizin malınız insanların canında daha kıymetli belli ki.

"Doğan Grubu, AKP iktidarına başından itibaren taviz üstüne taviz verdi. Bünyesindeki bütün muhalif gazetecileri, yazarları, tv yorumcu ve programcılarını harcadı. Kurtulacağını sandı. Ama bu yanlış yoldu. Başından itibaren direnmesi gerekiyordu. Sonunda kendisi bitti."


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sivas'tan İstanbul'a İlk Aktarmasız YHT Seferi Başladı: Yolculuk Heyecanı Artıyor!
Hırsızlar, Denizli'de Almanya'dan Gelen Çiftin İçki Koleksiyonunu Tüketti!
35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten talepleri reddedildi
Azerbaycan'ın Doğu-Batı Ulaşımındaki Atılımı: BTK Demiryolu Genişliyor
Universal Music Group ile Tiktok anlaşma imzaladı!