Merdan Yanardağ’dan RTÜK’e tepki: Bize özel bir düşmanlığınız mı var?

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), TELE1, Halk TV ve KRT’ye yağdırdığı cezalara tepki gösterdi.

RTÜK’ün TELE1, Halk TV ve KRT’ye oy çokluğuyla verdiği gelirin yüzde 3 oranındaki para cezası kararının dayandırıldığı gerekçesinin Sedat Peker’in iddialarını televizyonda tartışarak Serhat Albayrak ve Zehra Taşkesenlioğlu’nun “küçük düşürülmesi” olmasına tepki gösteren Yanardağ, 18 Dakika programında şunları söyledi:

İTİRAZ EDECEĞİZ

İktidarın açık bir sansür aygıtı olarak çalışan bir RTÜK var. Anayasal bir suç işliyorlar. Yargılama ve cezalandırma yetkisi Türk milleti adına bağımsız mahkemelere verilmiştir. Kendisini bir Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili Taşkesenlioğlu’nun avukatı yerine koyuyor.

180 milyon dolarlık bir rüşvet ağından söz ediliyor. Abisi SPK Başkanı oluyor. Boşanma aşamasındaki eşi rüşvet ağının içinde kaçarken yakalanıyor, tutuklu. Bunlar suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşa ettiği isimler arasında. Biz bunu haber yaptık ve bazı programlarda gündeme getirdik diye onu küçük düşürmüş oluyoruz. Asıl bu halkı küçük düşüren RTÜK’ün bu kararıdır.

RTÜK başkanına ve sayın RTÜK üyelerine sesleniyorum; Hakkaniyetle adil biçimde karar vermek zorundasınız. Bize özel bir düşmanlığınız mı var? Bu cezalara itiraz edeceğiz. Fakat itiraz etmeden önce hemen yatırıyoruz çünkü maliyeye bildiriyorlar. Cezayı şiddetle kınıyorum. Bu demokrasiye, basın özgürlüğüne, anayasa tarafından teminat edilmiş haklara aykırı ve suç niteliğindeki bir karardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Video Haberleri

Kurnaz hırsızın şaşırtıcı yöntemi: 10 saniye içinde çaldı
Maçta dili boğazına kaçtı
Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım
Kaybedersek bu kötü gidişata ortak olmam, makamları bırakırım
Özgür Özel kadrosunu ilk kez açıkladı