Merkel'den Erdoğan'a tepki

Almanya Başbakanı Merkel'in Sözücüsü, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizim yönetimimizi Nazi dönemiyle karşılaştıran tavrını reddediyoruz" dedi.Sözcü  Steffen Seibert, tarafların "gereksiz eleştirilerden kaçınması gerektiğini"...

Almanya Başbakanı Merkel'in Sözücüsü, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizim yönetimimizi Nazi dönemiyle karşılaştıran tavrını reddediyoruz" dedi.

Sözcü  Steffen Seibert, tarafların "gereksiz eleştirilerden kaçınması gerektiğini" vurguladı "sakin ve mantıklı kalması gerektiğini" söyledi.

Öte yandan Adalet Bakanı Heiko Maas ise Erdoğan'ın sözleri için 'rezilce ve kabul edilemez' açıklaması yaptı. Alman Birinci Televizyonu ARD'de Anne Will moderatörlüğündeki tartışma programına katılan Maas, konunun artık Almanya'daki referandum etkinlikleri olmadığını, Erdoğan'ın amacının kışkırtma olduğunu belirterek, "Kışkırtmalara gelmemek için dikkatli olmamız lazım" dedi.

Diplomatik ilişkilerin kesilmesine kadar gidecek bir gerilimi kimsenin isteyemeyeceğini belirten Maas, bu nedenle Almanya'da Türk hükümet yetkililerinin etkinliklerine genel yasak getirilmesi taleplerine karşı olduğunu söyledi. Adalet Bakanı, "Bu tür bir etkinliği yasaklamak için Alman hükümetinin Erdoğan ya da Türk hükümet yetkililerine yönelik ülkeye giriş yasağı getirmesi gerekir. İnanıyorum ki, Erdoğan'ın istediği de tam olarak bu" diye konuştu.

Maas, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise, Türkiye'de hukuk devletinin durumu ile ilgili uyarılarını açık bir şekilde sürdüreceklerini, çarpıtmaları kabul etmeyeceklerini belirterek, "Ancak sadece diyalog yoluyla birşey elde edebiliriz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
Guangdong'da Otoyol Çökmesi: En Az 19 Kişi Hayatını Kaybetti
Moda Dünyasının Değerli İsmi Katsura'nın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı
Gürcistan'da Medya Özgürlüğüne Karşı Çıkanlarla Polis Arasında Çatışma Çıktı
Tampa'da Çöp Kutusunda Bulunan Yenidoğan Bebek: Toplumda Derin Endişe Yarattı!