Merkez Bankası Faiz Kararını Eylül'de Sabit Tutacak mı? Piyasa Beklentileri Açıklandı!

Bloomberg anketi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz oranını eylül toplantısında sabit tutmasını öngörüyor. Faiz indirimi için beklentiler yıl sonuna işaret ediyor.

Piyasa, Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına yönelik beklentilerini netleştirdi. Bloomberg tarafından yapılan son anket, eylül ayında yapılacak toplantıda TCMB'nin politika faizini yüzde 50 seviyesinde tutacağını gösteriyor. Katılımcıların büyük çoğunluğu, Merkez Bankası'nın bu toplantıda faiz oranında herhangi bir değişiklik yapmayacağını öngörüyor.

Ankete katılan 24 kurumdan oluşan panel, 19 Eylül’de yapılacak toplantıda faiz oranının sabit kalacağı yönündeki görüşlerini dile getirdi. Ancak, yıl sonu faiz tahminleri daha değişken. 2024 yılının sonunda faiz oranının ortalama yüzde 47,5 seviyesinde olması bekleniyor. En yüksek tahmin yüzde 50, en düşük tahmin ise yüzde 45 olarak öngörülüyor.

Katılımcılar ayrıca, TCMB'nin faiz indirimine ne zaman gideceğine dair de tahminlerde bulundular. 22 kurumdan 18’i, ilk faiz indiriminin yılın son çeyreğinde –Ekim, Kasım veya Aralık ayında – gerçekleşmesini bekliyor. Buna karşın, sadece dört kurum 2024 yılı içerisinde herhangi bir faiz indirimi beklemiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.