Merkez Bankası'ndan beklenen karar

TCMB, Nisan toplantısında Geç Likidite Penceresi faizini 50 baz puan artırdı. Böylece GLP borç verme faizi %11.75'ten %12.25'e yükseltildi.Politika faizi %8 seviyesinde, koridorun alt bandı %7.25, üst bandı %9.25 seviyesinde tutuldu.Son...

TCMB, Nisan toplantısında Geç Likidite Penceresi faizini 50 baz puan artırdı. Böylece GLP borç verme faizi %11.75'ten %12.25'e yükseltildi.

Politika faizi %8 seviyesinde, koridorun alt bandı %7.25, üst bandı %9.25 seviyesinde tutuldu.

Son dönemdeki verilerin iktisadi faaliyetin kademeli bir toparlanma sergilediğine işaret ettiği belirtilerek "İç talepte kısmi bir iyileşme gözlenirken Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın ihracat üzerindeki olumlu etkisi sürmektedir. Alınan destekleyici teşvik ve tedbirlerin katkısıyla iktisadi faaliyetin güç kazanmaya devam etmesi beklenmektedir. Kurul, yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmektedir" ifadesi kullanıldı.

'ENFLASYONDAKİ BOZULMAYI SINIRLAMAK AMACIYLA...'
Son aylarda yaşanan maliyet yönlü gelişmeler ve gıda fiyatlarındaki oynaklığın enflasyonun hızlı bir yükseliş göstermesine neden olduğu ifade edilerek "Yakın dönemde risk iştahında gözlenen artış maliyet kaynaklı baskıları bir miktar sınırlasa da enflasyonun bulunduğu yüksek seviyeler fiyatlama davranışlarına dair risk oluşturmaktadır. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümündeki bozulmayı sınırlamak amacıyla parasal sıkılaştırmanın güçlendirilmesine karar vermiştir." dendi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Karkas et fiyatı 10 günde 35 lira düştü!
New York Borsalarında günlük izlenimler: Dow Jones artışta, Uber ve Tesla hisseleri değer kaybetti
Petrol Fiyat Tahminleri Düşüyor: EIA'nın Raporu Açıklandı
Bir ilde taksi ücretlerine zam yapıldı
Enerjisa Enerji, Karataş'ta Sürdürülebilir Balıkçılık Projesiyle Çevre Dostu Ekonomi İnşa Ediyor